Annons
Nyheter

Halltorpare till Thailand efter kändisgolf

Nyheter • Publicerad 4 augusti 2009

GOLF, THAILAND GOLF CUP

Det var fullt med folk på Ölands GK när Thailand Golf Cup avgjordes i söndags. Flera kändisar var på plats, men segern gick till Halltorp GK:s Magnus Jonasson och Thomas Nilsson, som därmed tog hem biljetterna till finalen i Thailand i september.

Annons

– Jag är förvånad själv, men det var ju kul, säger ”Mankan” Jonasson om triumfen.

Många hade sökt sig till Ölands GK i söndags för att följa Thailand Golf Cup, vars startfält var spetsat med en hel del kändisar, som dagen innan spelat kändisfotboll på Nya IP i Löttorp.

Men bland de 64 tvåmannalagen var det snarare lokala kändisar som utmärkte sig högst upp i resultatlistan. Förre IFK Borgholm- och Högby IF-spelaren, Magnus ”Mankan” Jonasson, spelade nämligen i par med Thomas Nilsson hem hela tävlingen.

– Vi spelade riktigt bra och kompletterade varandra. När den ena gjorde ett misstag gjorde inte den andre det, säger Jonasson, vars lag avslutade med imponerande tre birdies.

Mest imponerande var dock den eagle duon lyckades med på nionde hålet, ett par fyra. Nilsson slog ut först och lade sig på fairway, varpå Jonasson kunde satsa på att nå green direkt på utslaget, vilket han också gjorde. Och då Nilsson sänkt putten var eaglen ett faktum.

EN EAGLE

Om eaglen var en höjdpunkt, stod Högby IF-profilen Mattias Carlsson för en annan, då han på det artonde hålet avslutade rundan med att sänka en chip från en bit utanför green. Carlsson ersatte frånvarande Billy Lansdowne och gick i par med TV-hallåan Jovan Radomir, som gick ner på knä och tillbad sin gudomlige lagkamrat efter chippen.

– Jag hade en annan klubba först, men sedan bytte jag till en järnsexa, berättar Carlsson om chippen och hävdar att han chippat så bra hela dagen och inte ens behövt använda sin putter.

Nåja, han skarvar lika bra som han chippar...

VÄNNER STÅR PÅ KÖ

Annons

Trots Radomir/Carlssons fina avslutning var det dock Jonasson/Nilsson som tog hem segern och biljetterna till Thailand-finalen i mitten av september.

Dock kan inte Jonasson medverka då, eftersom han redan har en annan resa inplanerad.

– Så vi skickar in reserven, som vi inte har bestämt ännu, säger han.

■ ■ Då måste ni ha riktigt många vänner just nu, va...?

– Hehe... Ja, nu är man populär...

Samtliga resultat samt fler foton i Ölandsbladet idag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons