Annons
Nyheter

Grönhögen lever vidare

Nyheter • Publicerad 14 december 2009

GOLF

Efter timmar av förhandlingar kom Grönhögen GK och ägarbolaget Grönhögen Golf Links AB överens om ett nytt nyttjanderättsavtal för 2010.

Annons

– Väldigt glädjande, säger golfklubbens ordförande Lennart Åberg.

Under sju månaders tid har ägarbolaget Grönhögen Golf Links AB och Grönhögen GK förhandlat om ett nytt nyttjanderättsavtal på banan. Men då förhandlingarna föll samman för ett par veckor sedan avgick stora delar av golfklubbens styrelse och det mesta talade för att Grönhögen GK skulle avvecklas.

Dock bildade man på ett extrainsatt årsmöte en interimsstyrelse som nu lyckats nå ett avtal med Grönhögen Golf Links AB och dess VD Thomas Örvén.

– Det blir fortsatt spel på banan även 2010 för klubbens medlemmar, säger Lennart Åberg. Vi har suttit och förhandlat många timmar nu under fyra dagars tid och äntligen nått ett avtal.

Avtalet sträcker sig till en början över ett år och går ut vid årsskiftet 20010/11.

– Anledningen är att vi vill se vilket som är det mest kostnadseffektiva sättet att ha en klubb på banan. Det finns två sätt att driva en golfklubb på – som vi gjort nu då det finns en ideell förening på banan eller så driver man den associationform. Hittar vi det mest kostnadseffektiva sättet för oss betyder det billigare medlemsavgift för våra medlemmar.

Sedan tidigare står det klart att medlemsavgifterna i klubben dock kommer att höjas inför kommande säsong.

– Fast det bestämde vi redan vid årsmötet i oktober, säger Lennart Åberg.

Dessutom kommer alla former av rabatter och erbjudanden på banan upphöra totalt.

– Jag vet inte om det beror på att vi är en topp 10-bana men vi hade kunder som kom in med så fruktansvärt mycket rabattkuponger och dylikt i fjol. Så vi har bestämt att greenfeeavgiften kommer vara samma för samtliga, säger Thomas Örvén.

Annons

Vad kommer annars ske på banan under 2010?

– Vi kommer satsa på juniorerna i klubben. Vi har ju redan en väldigt lovande junior i John Abrahamsson och vi hoppas fler talanger vill spela för Grönhögen.

– Sedan kommer våra klubbtävlingar i fortsättningen vara lite mer av en happening. Vi kommer köra inbjudningstävlingar istället för bara vanliga tävlingar där klubben kör sitt race. Det kommer hända lite runt tävlingarna med lite hole-in-one-priser och vadslagningar och andra saker.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons