Annons
Nyheter

Golfbanan i Saxnäs säljs

Nyheter • Publicerad 23 november 2006

GOLFEntreprenören Kenneth Nilsson, 64, ligger i slutförhandlingar för att sälja Saxnäs golfbana.– Vi räknar med att avsluta affären inom en kort tid, säger Kenneth Nilsson.

Affären är inne i sin slutfas.

Annons

Vem köparen är vill inte Kenneth Nilsson avslöja och inte heller några summor.

– Jag kan bara säga att generellt brukar man bedöma värdet till en miljon per hål, sedan tillkommer olika enheter som maskinhallar, maskinpark och kioskbyggnad, säger Kenneth Nilsson.

Affärer av den här storleksordningen görs inte i en handvändning.

– Det är stora beslut och stora pengar, utvecklar Kenneth Nilsson.

Många objekt

Kenneth Nilsson kallar sig själv för entreprenör snarare än ägare. För 20-talet år sedan drog han igång golfbanan i Grönhögen. När han kände sig färdig med den golfbanan sålde han och började i stället bygga upp en ny golfbana i Saxnäs.

För något år sedan gick Kenneth Nilsson igenom en svår bypass-operation, men tycker själv att han ”hämtat sig”. Entreprenörsandan har han fortfarande kvar:

– Jag har många andra objekt som jag vill hinna med innan jag lägger fötterna i vädret.

Stigande kurva

Vid sidan om Saxnäs golfbana äger Kenneth mark i Strandskogen där en detaljplan för ett 20-tal villor är under uppförande. Också ett område öster om Saxnäs golfbana väntar på en detaljplan.

Annons

Beslutet att sälja Saxnäs golfbana har växt fram under det senaste året. Det har enligt Kenneth Nilsson funnits flera spekulanter.

– Det har gått ganska bra sista året. Det känns roligt att lämna över en verksamhet med stigande kurva, säger Kenneth Nilsson.

1 200-1 300

Golfbaneområdet ingick fram till 1700-talets mitt i Algutsrums kronopark, men kaptenen Göran Karlstedt lyckades köpa loss 50 hektar från regeringen. Kapten Karlstedts stenmurar från 1700-talet står fortfarande kvar och ger ett historiskt perspektiv över golfbanan och dess omgivningar.

I dagsläget har Saxnäs golfklubb någonstans mellan 1 200-1 300 medlemmar. Golfbanan på 18 hål beskrivs som naturskön vid sluttningarna ned mot Kalmarsund. Den 5 644 meter långa banan har ett par på 72 slag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons