Annons
Nyheter

En golfdag i fotbollens tecken

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

GOLF

I tisdags kom sex Djurgårdsklädda fotbollsstjärnor från förr ner till Grönhögen Golf Links för att försvara fjolårssegern mot Kalmar FF. De rödvita veteranerna satte dock stopp för de segerplanerna och fick istället sin revansch med siffrorna 145-122.

Annons

– Skönt att ta tillbaka bucklan, säger Bo Nilmert, för dagen bäst i KFF.

För andra året i rad samlades under tisdagen sex gamla Djurgårdare och sex gamla KFF:are för att göra upp på golfbanan. Majoriteten av DIF:arna har SM-guld på meritlistan, antingen från 1964 eller från 1966, eller från båda succéåren. Men nu har fotbollsdobbarna bytts mot golfdobbar och i tre fyrbollar vandrade de nu ut tillsammans med sex KFF:are för att mäta krafterna på golfbanan. I fjol vann Djurgårdens IF med 121-109.

GOD STÄMNING

Det var god stämning på Grönhögens första tee, men en smula nervöst då ingen riktigt visste vart den kraftiga vinden skulle kunna tänkas föra utslaget. Att det skulle bli svårspelat såg man redan på den fyrboll som gick ut innan fotbollslirarna.

– Fan, grabbar, de har ju varit ute i flera minuter och bara kommit 100 meter, upplyste Djurgårdens Kay Wiestål.

– Och de är bättre än oss, mumlades det sylvasst från en i gänget.

TOG REVANSCH

Bättre än Djurgården var för dagen alltså Kalmar FF, vars Bo Nilmert blev poängbäst med sina 32 poäng, 23 av dessa spelade han in på de första nio hålen.

– Då spelade jag strålande, konstaterar han. Sedan var det väldigt svårt med blåsten på vägen in och då hade vi lite poäng allihop. Men det var ju fantastiskt trevligt.

Efter matchen väntade det nittonde hålet med prisutdelning, middag och EM-matchen mellan Sverige-Grekland. Som sagt, en golfdag i fotbollens tecken.

Annons

VIKTOR LOVÉN

Kalmar FF–Djurgårdens IF 145-122

Poängbäst, topp 5:

1. Bo Nilmert, KFF, 32p

2. Hans Brundin, KFF, 31p

3. Kay Wiestål, DIF, 27p

4. Jan Olof Gustafsson, KFF, 26p

5. Peder Persson, DIF, 25p

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons