Annons
Nyheter

Avslutning för första Ölands junior tour

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2007

GOLF, ÖLANDS JUNIOR TOUR

På torsdagen spelades avslutningsrundan på Grönhögen i den historiska första omgången av Ölands junior tour. Initiativtagaren Håkan Fransson, pro på Storängens GK, vill utveckla konceptet men är nöjd med första året.

Annons

– Jag vill att ungdomarna ska spela mer och komma ut och lära sig mer, det var därför jag startade det här, säger Fransson.

Fem tävlingar har spelats nu när touren kommer till sin halt. Saxnäs, Storängen/Böda sand, Ölands GK, Ekerum och Grönhögen har varit arrangörer för tävlingarna som lockat runt 20-30 tävlande per gång.

– Det tycker jag är rätt bra, säger Håkan Fransson ståendes vid utslaget på Grönhögens hål 1. Här har han släppt iväg alla säsongens sista tävlande, 12 stycken som gått ut i singel-klassen och 8 som gått ut i pargolf-klassen.

I absolut sista bollen för året går Johannes Bäck och Joel Ryder, två kompisar som ska testa på att spela golf i lag tillsammans. Johannes, som är medlem på Saxnäs, har spelat på Grönhögen tidigare.

– Den är kul att spela, fast det blåste ännu mer förra gången, säger han om den erkänt svåra seaside-banan som denna dag erbjuder rikligt med vind.

Går du och Joel för seger?

– Det gör man väl alltid...

TRÄNINGSLÄGER NÄSTA SOMMAR

Håkan Fransson startade Ölands junior tour med tanken att ungdomarna ska få möjlighet att tävla på hemmaplan.

– Det är rätt komplicerat att komma med i större juniortävlingar, och det är roligare för ungdomarna att spela mot varandra än att bara kunna spela till exempel klubbtävlingar. Sedan är det många som kommer hit på semester på somrarna och som inte vill behöva åka härifrån för att kunna tävla i golf.

Annons

De sex bästa i singel-klassen kommer dessutom få möjligheten att komma på träningsläger uppe hos Håkan i Storängen nästa sommar.

– Tanken är att de ska bli bättre, och också att de ska få möjlighet att lära känna varandra lite bättre. säger Håkan Fransson som nöjt kan se tillbaka på en lyckad första säsong av Ölands junior tour i golf.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons