Annons
Nyheter

Wiberg dubbel SM-segrare

Nyheter • Publicerad 12 februari 2007

FRIIDROTT

Nicklas Wiberg är ordentligt på gång. Hans nya personrekord på 5 685 poäng vid sjukampen i mångkamps-SM är det bästa svenska inomhusresultatet på sju år.– Summan visade sig vara riktigt bra till slut, säger en nöjd ”Nicke”, efter att ohotat ha vunnit guld både bland seniorerna och i M22 i Bollnäs.

Annons

Ölänningen fick en smakstart på tävlingarna genom att klockas för 7,02 på inledande 60 meter.

– ”Pers” med åtta hundradelar, det är ganska mycket. 60 meter är nog det jag är mest nöjd med och det är givetvis alltid enklare att gå vidare till nästa gren när man har gjort ett bra resultat, säger FI Kalmarsundsfriidrottaren.

I längdhoppet inledde Nicklas med ett övertramp, för att sedan göra ett säkerhetshopp på 6,81. I det tredje och sista tryckte Wiberg på och nådde 7,17 – en respektabel längd men inget perfekt hopp.

REV RETFULLT

I kulmomentet slog Färjestadenkillen till med ett nytt personbästa i och med 14,85, en förbättring med hela tre decimeter. I höjdhoppet imponerade han ånyo och var felfri över 2,05. Det sista försöket på 2,08 var det bästa. Wiberg var högt över, men rev retfullt med vaderna på vägen ner.

– Första på 2,05 var klockrent, synd att jag inte klarade mer. Det kändes riktigt bra, säger ”Nicke”.

SNUBBLADE

Under den andra dagens första gren, 60 meter häck, bjöd ölänningen på stor dramatik. Han slog nämligen i den sista häcken och kunde med nöd och näppe snubbla sig över mållinjen...

– Det var nära... Jag tappade två tiondelar, men jag gjorde ändå mitt näst snabbaste lopp någonsin.

I ”akilleshälsgrenen” stav klarade Wiberg sedan 3,93. Han känner sig nu bättre och bättre till mods med stavhoppet.

Annons

– Ett steg framåt, definitivt. Jag kör med en kort ansats och har hittat säkerheten. Det känns som att jag är på gång.

BÄSTA PÅ SJU ÅR

Nicklas Wiberg avslutade med att klockas för 2.40,90 på 1 000 meter och därmed samla ihop 5 685 poäng. Summan är den bästa svenska inomhusresultatet på sju år och dessutom det åttonde bästa genom tiderna på en lista som toppas av Henrik Dagårds 6 142 från Barcelona 1995.

Ölänningen är inne i ett hektiskt mästerskapsschema för tillfället. Redan till helgen avgörs junior-SM i Nyköping, där ”Nicke” ska fightas om medaljerna på 60 meter, 60 meter häck, längd och höjd. Efter JSM är det sedan dags för stora SM i Göteborg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons