Annons
Nyheter

Upplagt för en norgehistoria

Nyheter • Publicerad 25 juli 2008

FRIIDROTT, ÖLANDS MARATHON

I morgon, lördag, går Ölands Marathon av stapeln och det är upplagt för en dansk–norsk duell på herrsidan. Kan den norske fjolårsvinnaren Björn Gjerde upprepa bedriften eller får dansken Charley Prödel sin revansch?

Annons

Årets upplaga av Ölands Marathon avgörs på lördag, som vanligt i naturskön miljö med start och mål i Löttorp. Hos arrangerande Högby IF räknar man med ungefär samma uppslutning som 2007.

– Deltagarmässigt blir det nog nästan som ifjol. Redan idag (läs: i tisdags) har vi 55 personer anmälda. Sedan kommer det alltid en del efteranmälningar, så vi räknar med att vara uppe i runt 70 löpare, säger tävlingsledaren Carl–Gustaf Nilsson och fortsätter.

– Det är bra för ett litet marathon, som det trots allt är.

NORSKEN OCH DANSKEN

Bland de givna favoriterna finns det särskilt ett par namn på herrsidan. Fjolårsvinnaren Björn Gjerde kommer till start och han lär finnas med i täten även den här gången.

– Han sprang väldigt klokt ifjol och disponerade loppet väl, berättar Nilsson.

Uppgörelsen då var tuff och dansken Charley Prödel var länge före Gjerde. Med någon kilometer kvar drabbades han dock av krampkänning och såväl Gjerde som Hultsfreds Joakim Svensson kunde gå om.

Både Gjerde och Prödel är anmälda till årets lopp och båda två kan mycket väl slåss om segern ytterligare en gång. Något som glädjer arrangörerna är att deltagarna kommer från flera olika länder.

– Det är kul att det som vanligt kommer en del tyskar och holländare, konstaterar Carl–Gustaf Nilsson nöjt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons