Annons
Nyheter

Svensson åtta på 800 meter

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2007

FRIIDROTT, SM

Johan Svensson är erfarenhet rikare. I helgen nådde Björnhovdaexpressen sin första mästerskapsfinal bland svenska seniorer. Resultatet? En åttondeplats på 800 meter.

Annons

FI Kalmarsunds 18-åring klockades för 1.56,04, en bit från personbästat, och hade inget med medaljsnacket att göra. Men Johan är en ung löpare med potential. I försöken betvingade exempelvis Svensson den blivande bronsmedaljören Albin Johansson efter målfoto. VM-resenären Mattias Claesson vann komfortabelt på 1.48,64.

INGEN ROSAD MARKNAD

På 3 000 meter hinder rosade inte Högby IF:s David Nilsson marknaden. David var långt ifrån sitt personliga rekord på 9.22, då han klockades för 9.44,19 i finalen. Nilsson blev nia. Götas Per Jacobsen vann i Mustafa Mohameds frånvaro minuten före ölänningen.

I diskustävlingen fick Per Rosell, ölänningen från Bredinge som numera tävlar för Ullevi i Göteborg, iväg redskapet 50,24 meter från ringen. Resultatet räckte till en sjundeplats. Spårvägens Niklas Arrhenius vann på 56,44.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons