Annons
Nyheter

Svensson äntligen JVM-klar

Nyheter • Publicerad 30 juni 2008

FRIIDROTT

Äntligen kan Johan Svensson pusta ut – men han måste ladda om snabbt.

Annons

För nu är 19-åringen klar för junior-VM i Polen nästa vecka.

– Riktigt skönt, konstaterar Johan Svensson.

Efter förra helgens rekordlopp av Johan Svensson ställdes han i helgen mot Anton Asplund från Ume FI i ett lopp med en biljett till JVM i potten. Och Svensson, som aldrig förlorat mot Asplund, visade att han är som bäst när det gäller. Svensson sprang de 800 metrarna på 1,50,72, vilket var hela tre sekunder och två hundradelar snabbare än Asplund.

– För en gångs skull gick loppet verkligen precis som planerat. Jag låg i rygg på Asplund väldigt länge och sedan la jag in en ganska ordentlig spurt de sista 200 metrarna, säger Johan Svensson.

Loppet hade en hare, som klev av efter en varv, som skulle hålla en varvtid på 54 sekunder. Det gick dock en aning långsammare.

– Jag tror det var bra för mig att det gick lite långsammare för då hade jag mycket kvar att ge på spurten. Och då kändes det som att han (Asplund) inte orkade hänga med riktigt, säger Svensson.

”PEPPAD OCH SUGEN”

Nu har Johan Svensson en dryg vecka på sig att ställa om och ladda krafterna inför junior-VM.

– Jag är väldigt peppad och sugen. Hade det varit ett vanligt lopp hade det kanske varit lite svårt att ställa om men eftersom det är VM så är man bara laddad, säger Svensson.

I junior-VM kommer Johan Svensson springa försök på tisdagen, en eventuell semifinal på onsdagen och eventuellt final på fredagen.

Annons

– Det känns som jag har chans att ta mig vidare från försöken eftersom jag sprungit 1,49, säger Svensson.

STÄLLS MOT KAKI

I JVM kan Svensson bland annat ställas mot regerande inomhusvärldsmästaren Abubaker Kaki som använder JVM som uppladdning inför OS. Den 6 juni slog Kaki nytt juniorvärldsrekord på distansen då han i Valencia sprang på 1,42,69.

– Dessutom finns det ett par som ligger runt 1,45-1,46 så det kommer bli väldigt tufft, säger Svensson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons