Annons
Nyheter

Sollidens drottning

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2006

FRIIDROTT, SOLLIDENLOPPETHon kom. Hon sågs. Hon segrade.Landslagslöperskan Christin Johansson blev som väntat Sollidenloppets drottning.– Det var ett bra tempo från början – ett roligt lopp att springa, säger Christin, som var med i tävlingen för första gången.

Christin Johansson är annars ingen obekant gäst på Öland. Minst ett besök per år – ofta i samband med Victorialoppet – blir det för Kvillelöperskan och sambon/tränaren Johan Wettergren.

Annons

I år blev det inget Victorialopp på grund av EM-förberedelser, så då passade duon på att springa den tredje upplagan av Sollidenloppet istället i ett strålande höstväder.

Bra tempo

Och det gick ju prima.

– Det var ett bra tempo från början. Jessica var med till två och en halv kilometer, men då släppte hon, berättar Johansson, som i mål klockades för tiden 20.47 på den drygt sex kilometer långa slingan.

Jessica heter Gylfe i efternamn och vann loppet i fjol. Högby IF-löperskan var alltså bra med, men orkade till slut inte hänga på Christin. Gylfe blev dock tvåa på 21.21 och var med den noteringen nästan två minuter före Glasrikets Tove Ottosson.

Uttömmande

Christin Johansson hängde i sin tur länge på herrar Wettergren, också Kville, och Magnus Ohlsson, Högby, loppets slutliga tvåa och trea.

Med någon kilometer kvar tog firma Wettergren/Ohlsson upp jakten på ledaren Omar El Hossnaoui, men Gamlebylöparen, som var Hornsjön Runt-tvåa tidigare i somras, kunde hålla undan till seger efter att ha sprungit i mål på 20.13. Wettergren noterades för 20.24 och Ohlsson var ytterligare tio sekunder efter.

Christin, du har tagit ett stort steg framåt i år, hur har du upplevt säsongen?

– Det har varit en uttömmande säsong, både mentalt och fysiskt. Jag har ju inte varit med i stora mästerskap tidigare och därför blir varje sådan tävling väldigt stor för mig, svarar 28-åringen, som sprang 3 000 meter hinder vid EM i augusti.

Annons

Otrolig möjlighet

Johansson har under säsongen tränat ihop med Ida Nilsson i Göteborg och den sparringen har givetvis hjälpt till i utvecklingen.

– Det har varit en otrolig möjlighet för mig att träna med henne, samtidigt tror jag det har betytt mycket för henne också.

Wettergren, som coachar de båda landslagslöparna, har samma syn.

– De känner varandra sedan tidigare och det är ingen som helst prestige mellan Christin och Ida. De har hjälpt och stöttat varandra hela tiden, säger han.

Vad händer nu, Christin?

– Nu ska jag bygga upp kroppen och så får jag se hur det känns när det är dags för terräng-EM i december.

– Annars kommer jag att vara iväg på en del läger  i värmen. Det är en otrolig skillnad mot att springa på isiga vintergator här hemma.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons