Annons
Nyheter

Platt EM-bana väntar på Jonas

Nyheter • Publicerad 9 december 2007

FRIIDROTT, TERRÄNG-EM

Ida och David Nilsson har varit med som juniorer, medan syster Johanna har varit med och vunnit medaljer både som junior och senior. Nu är det Jonas Anderssons tur att försvara Högbys och Sveriges färger vid terräng-EM. I dag, söndag, går startskottet.

Annons

Ölandsklubben Högby IF figurerar frekvent i startlistorna när det vankas terräng-EM, den senaste i raden är Jonas Andersson, som nu sticker ner till spanska Toro där årets mästerskap avgörs. Banan ”Circuito Monte la Reina” sägs vara en typiskt sydeuropeisk bana med nästan obefintlig kupering.

Hur passar det Jonas Andersson?

– Jag vet inte riktigt, men det är bara att springa. De har platta och hårda banor där nere, inte som här hemma med skog och slingor. Det är snabba banor, så det blir nog tufft.

Eftersom det är så få backar på banan har spanjorerna lagt ut ett antal stockar på vägen.

– Det ska man ju inte behöva lägga ut, men vill de det får de ju göra det, säger Andersson, som inte verkar kunna bry sig mindre om det.

Vad siktar på för placering?

– Ja, jag ska ju inte komma sist, hehe... Nej, men jag siktar mest på hur jag gör jämfört med de andra svenskarna.

Av Sveriges sex startande löpare ligger Jonas fyra i personbästa-tid, så frågan är om han lyckas komma fjärde bäst bland de svenska löparna och därmed få sin insats räknad i lagtävlingen.

– Det kan kanske gå. Men det blir svårt, för det brukar gå fort.

Anderssons svenske kollega, Mustafa Mohamed, är för övrigt en av förhandsfavoriterna till EM-titeln.

– Det ska bli intressant att se om ”Musse” lyckas vinna. Han verkar sugen på det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons