Annons
Nyheter

Öländskt medaljregn i friidrotts-DM

Nyheter • Publicerad 7 juli 2009

FRIIDROTT, DM

DM i friidrott avgjordes under helgen på Löttorps IP och som väntat blev det en hel del lokala framgångar.

Annons

Bland annat plockade Högby IF:s Ken Slättengren hem tre guld.

Medaljerna regnade över de öländska deltagarna under helgens friidrotts–DM.

Högby IF:s Ken Slättengren tog tre guld då han vann P14-klassens 800 meter, 2000 meter och 1500 meter hinder. Dessutom tog han silver på 100 meter.

En annan flitig medaljplockare var Alfred Helgesson. Högbyiten var framgångsrik i P13-klassen och radade upp topp tre-placeringar: etta i tresteg, tvåa i höjd, trea i slägga och trea i spjut.

Ensam startande

På damsidan vann FI Kalmarsunds stortalang Nikki Berglund 100 meter för kvinnor och tog, eller fick, ett guld på 100 meter häck där Berglund var den enda startande.

– I vissa klasser var det riktigt bra bredd samtidigt som det kunde ha varit fler deltagare i andra, säger Högby IF:s

tävlingsgeneral Carl-Gustaf Nilsson.

Elin Lindeblad från Högby tog imponerande fyra pallplaceringar i F14 genom att vinna 300 meter häck, bli tvåa på 80 meter häck, tvåa i höjd samt trea i längd.

”På rätt väg”

Annons

En tredje framgångsrik tjej var Katherine Karlström, även hon från Högby. Karlström vann stavtävlingen för kvinnor, blev tvåa på 400 meter häck och tvåa i spjut.

Vad kan man göra för att öka intresset för DM?

– Man skulle kanske kunna frilägga en helg för enbart DM. Förut var DM en av de största tävlingarna som fanns, men nu finns det konkurrens från andra tävlingar som har blivit viktigare. Men jag tror att vi är på rätt väg igen, säger Carl-Gustaf Nilsson.

Ett grepp för att höja statusen på DM-tävlingarna som Högby IF hade tagit var att dela ut segerpremier till de som lyckades slå banrekord på Högby IP under helgen. Inte mindre än 1000 kronor låg belöningen för de som lyckades.

– Det var för att stimulera intresset för DM litegrann, förklarar Nilsson.

En av de sex deltagare som slog banrekord var hemmasonen Marcus Nilsson som sprang hem en tusenlapp och ett guld med tiden 15.90 på 110 meter häck.

För fler lokala medaljörer hänvisar vi till resultaten nedan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons