Annons
Nyheter

Ölandshopp knep guldmedalj

Nyheter • Publicerad 11 mars 2008

FRIIDROTT, IUSM

I skuggan av friidrotts-VM avgjordes i helgen stora inne-USM i Sätrahall. Öland tog hem en medalj och det var av den finaste valören, då Högbys IF:s Maria Tell hoppade hem SM-guldet i höjdhopp.

Annons

– Det trodde jag inte direkt, säger femtonåringen.

Mästerskapet var Maria Tells första SM någonsin och det kunde ju inte slutat på ett bättre sätt.

– Nej, guld trodde jag inte på direkt, men jag siktade på medalj, säger hon.

Anledningen till att Maria inte hoppats på ett guldhopp var att Uppsala-tjejen Alexandra Hjorth hade ett personbästa på 1,70 meter. Men Hjorth rev ut sig redan på 1,57 meter.

– Ja, hon hade ingen bra dag, konstaterar Tell, som dock själv hade en mycket bra dag.

– Allt kändes jättebra och jag ville verkligen vinna.

”LITE FÖR GLAD”

Tell var fullkomligt överlägsen i F15-höjdhoppet och den enda i startfältet som klarade höjden 1,65 meter, ett resultat som därmed räckte till guld. Noterbart är att Högbytjejen inte rev en enda gång fram till segerhoppet.

Större problem hade då Gefles Caroline Andersson som rev hela vägen från 1,53 meter, men ändå lyckades ta sig fram till 1,65, där hon dock rev ut sig och fick trösta sig med silvermedaljen. När Andersson rivit ut sig och guldmedaljen var säkrad lyfte Tell upp ribban till 1,69 meter, vilket skulle slå hennes personbästa 1,68 meter. Men Maria rev samtliga försök på den höjden.

– Jag blev nog lite för glad över guldet för att kunna ställa om. Sista hoppet var det nära, men det räckte inte riktigt.

Annons

För Tell väntar nu lite vila, sedan träning i väntan på utesäsongen.

UTANFÖR PALLEN

Klubbkompisen Mattias Olander skulle ställt upp i fyra klasser i mästerskapets P16-klass och han hade stora medaljchanser i flera av dem. En krånglande rygg ställde dock till det och han kom bara till start i två klasser. ”Sven Nylander”-placeringar blev det i båda dessa då han slutade fyra både i tresteg med 13,10 meter och i kula med 14,22 meter.

FI Kalmarsunds Caroline Jönsson slutade sjua i F15-klassens kula med en stöt på 11,53 meter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons