Annons
Nyheter

Missnöjd tia i Lidingö-debut

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2007

FRIIDROTT, LIDINGÖLOPPET

Högby IF:s landslagslöpare Jonas Andersson sprang Lidingöloppets tremil för första gången – och förmodligen även den sista...

Annons

– Ja, det var det nog. Jag siktade på en plats bland de tio bästa, men jag är ändå inte riktigt nöjd, säger 30-åringen.

Medan stora delar av fältet i världens största terränglopp tappade fart i stigningarna hade Jonas problem i nerförslöpningen.

– Jag orkade inte hålla emot i låren. Jag fick nästan jogga och kom efter, jag kom inte i kapp förrän i uppförslöpningarna, säger en sliten Jonas Andersson.

18 SEKUNDER

Högbylöparen hade satt upp målet att springa in bland de tio främsta, en uppgift han lyckades med. Men?

– Jag är ändå inte riktigt nöjd. Hade jag vunnit ”min” klunga så hade jag varit totalsexa och det var ju bara 18 sekunder dit. Men jag orkade som sagt var inte stå emot i nerförslöpningarna, säger HIF-mannen som klockades för 1.46.05.

Jonas hade klubbsällskap av amerikanen Shiloh Mielke, Johanna Nilssons gamla studiekompis från Northern Arizona University. Högbyimporten låg sjua en mil före målgång, men halkade sedermera ner till en 20:e plats. Jonas Andersson slickar nu såren under veckan, sedan tar han sats mot Billingehusloppet som gäller som en uttagningstävling till nordiska mästerskapen i terräng.

DAVID TVÅA...

Jonas klubbkamrat David Nilsson är en van terränglöpare med flera JSM-guld på meritlistan. Då var distanserna fyra kilometer, nu hade han plussat på med elva till i klassen M22.

David, 20 år, ledde länge och väl, men med tre-fyra kilometer kvar sprang två år äldre Peter Gross från Hässelby SK förbi. Duon var långt före alla ndra konkurrenter. Gross vann på tiden 50.27, Nilsson klockades för 50.43.

Annons

Högby lyckades klämma in ytterligare tre löpare på prispallen. I 15-kilometersklassen för män OCH kvinnor blev Anders ”Dala” Dahlström trea på tiden 54.44.

...MAGNUS TREA

Tredjeplatser var melodin även för Magnus Andersson och Katarina Nilsson. Ångloket Andersson sprang in på 58.30 över 15 kilometer i M50 och fru Nilsson avverkade milen på 44.42. HIF noterades även för en ”poängplacering“ när Lilian Brorsson sprang in som sexa över tio kilometer i K60-klassen. Tid? 54.22.

DAVID WINBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons