Annons
Nyheter

Marcus tvåa i Kungsträdgården

Nyheter • Publicerad 23 juli 2008

FRIIDROTT, DN-GALAN YOUTH

DN-galans kultävling flyttade ut i Kungsträdgården och det verkade passa en en viss högbyit ypperligt. Marcus Nilsson satte nämligen personbästa och slutade på en imponerande andraplats i 17-årsklassen.

Annons

Kultävlingen i DN–galan togs till en ny dimension i måndags då den flyttades ut från Stockholms Stadion till Kungsträdgården. För första gången någonsin avgjordes då en internationell friidrottsgala utanför arenorna.

– Vi ville testa idén att marknadsföra friidrotten på ett lite annorlunda och spektakulärt sätt, säger tävlingsdirektören Rajne Söderberg enligt DN–galans hemsida.

Världseliten fanns på plats för att delta i Big Shot, som tävlingen döpts till. Vann gjorde amerikanen Adam Nelson, som bland annat har ett VM–guld och två OS–silver på meritlistan. På damsidan segrade vitryskan Nadezhda Ostaphuk.

PERSONBÄSTA

En lokal förmåga som trivdes med att tävla i Kungsträdgården var Högby IF:s Marcus Nilsson. Den talangfulle mångkamparen deltog i ungdomsklassen för 17-åringar och nådde till sist en stark andraplats. Resultatet 15.69 var inte bara årsbästa utan även personligt rekord för Nilsson. Tack var det fick han chansen att visa upp sig lite extra för publiken då de två bästa från varje klass fick stöta ytterligare tre gånger i en slags final. Högbytalangen lyckades inte rubba Arvid Koskinen från Huddinge, som tog hem slutsegern i 17-årsklassen, men Nilsson inkasserade dock en fin andraplats.

Även klubbkamraten Mattias Olander deltog men nådde inte samma framgång utan misslyckades med att nå över 14 meter. DN-galans ungdomstävling fortsätter under veckan och Olander kommer att ställa upp i 100 och 200 meter samt i tresteg. Även Evelina Dahlberg kommer till start tre gånger, samtliga i löpgrenarna. I FI Kalmarsund kommer Hedvig Samuelsson ställa upp i stavhopp och spjut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons