Annons
Nyheter

Marcus Nilsson inför VM-starten

Nyheter • Publicerad 2 augusti 2013

Friidrottsexpertisen är förbluffad. Han själv är förvånad. Marcus Nilssons VM–biljett i tiokamp till friidrotts-VM i Moskva är en stor överraskning för många.

– Jag tänker inte avslöja vilken eller vilka grenar som Lennart A Juhlin ska häpna över den här gången, konstaterar Marcus med ett leende.

Annons

För många är VM jättestort. Som någonting gigantiskt. Ouppnåeligt.

Så har det aldrig varit för Marcus Nilsson. Som liten grabb var han på plats när systern Ida tävlade på 3000 meter hinder i VM i Helsingfors 2005.

– Det har alltid känts som nära till hands. Fortfarande häftigt så klart, men inte som något extremt märkvärdigt mål. Utan som i bakhuvudet, inom räckhåll för mig, säger han sittandes tillbakalutad i en gammal soffa efter att ha avverkat ett träningspass på Fredrikskans.

Absolut inte kaxig. Allt annat än det. Som när han förklarar att hans huvudtränare Robert Jarvis från universitet UCLA ska följa med till Moskva. Efter att Svenska friidrottsförbundet inte haft möjlighet att sponsra resan gick Högby IF in.

– Det känns bra att ge något tillbaka till honom. Vi har ju snackat varje dag de senaste två åren så det är ju en viss trygghet att ha honom där.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons