Annons
Nyheter

Lärarinnan åter i tävlingsspåret

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2007

FRIIDROTT

Vintercupen i all ära, men snart gör lärarinnan Ida Nilsson sin ”riktiga” årscomeback.

Annons

– Jag är grymt sugen på att börja tävla igen, säger Högby IF:s landslagslöperska om starten i Billingehusloppet till helgen.

Ida Nilsson har börjat en ny karriär. Hon har nämligen fått en halvtidsanställning på ett idrottsgymnaisum i Göteborg, där hon har hand om friidrottarna. Men ser hon sig själv som lärarinnan eller tränare? Nja, hon lutar åt det senare alternativet.

– Ja, jag känner mig mer som en tränare. Jag har ju knappt nån teori med dem.

NM NÄSTA?

Ida coachar friidrottseleverna varje dag i antingen Friidrottens Hus eller ute i Skatåsterrängen.

– Det är jätteroligt att hålla i friidrottarna, nästa projekt är att få hit fler löpare. Just nu är det bara en i gruppen.

Roligt tycker även Ida Nilsson det är att vara tillbaka i tävlingsspåret. Till helgen gör hon comeback, om man inte räknar Vintercupen hemma på Öland och fastlandet under årets början, när hon ställer sig på Billingehusloppets startlinje i Skövde. Loppet gäller som uttagning till de nordiska mästerskapen i terräng en vecka senare.

– Jag är grymt sugen på att börja tävla igen, men jag är inte alls nervös. Jag känner ingen press, det är ett annat läge nu. Tidigare förväntade jag mig att vinna ett sånt här lopp, men det gör jag inte nu, berättar Ida.

ALTERNERA MER

Högbylöperskan kan dock ännu inte löpträna fullt ut.

Annons

– Jag känner fortfarande lite i knäet, så jag löptränar varannan dag. Jag har cyklat mycket och sprungit i vatten.

Kan det bli så att du fortsättningsvis är tvungen att alternera träningen mer?

– Ja, det tror jag att jag måste göra, men inte så här mycket. Det är trist att bara springa varannan dag.

Vad händer sen i vinter, nåt träningsläger på gång?

– Ja, det är rätt många som ska ner till Sydafrika igen under hela januari månad. Jag har bokat av den här resan två år i rad, så jag hoppas inte det ska skita sig igen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons