Annons
Nyheter

Krampkänningar stoppade Nicklas Wiberg i Italien

Nyheter • Publicerad 16 maj 2006

FRIIDROTT, TIOKAMPNej.Nicklas Wiberg får vänta på en eventuell EM-biljett.Tiokamparen från Färjestaden tvingades nämligen att bryta tävlingen i italienska Desenzano del Garda i helgen.

Oturen fortsätter att grina Nicklas Wiberg, som varit skadedrabbad de senaste åren, i ansiktet. Krampkänningar i baksidan av ena låret tvingade Nicklas att dra sig ur Multistars.

Annons

– Jättetråkigt, men i samråd med tävlingsläkaren valde vi att bryta. Risken att slå upp något var för stor, säger Wibergs tränare Kjell Andersson.

Ölänningen kände att det drog i låret redan innan 100-metersloppet – tävlingens första gren. Han sprang dock och klockades för 11,31 utan att kunna ge 100 procent.

Försiktighetsåtgärd

Wiberg, som fyller 21 i år, noterades för resultat även i längd och kula, men efter det kastade han in handduken. Skadan är inte av den allvarligare sorten, utan tävlingssortin beskrivs mer som en försiktighetsåtgärd.

Tävlingen var Wibergs första chans att nå kvalgränsen, 7 800 poäng, som gäller för att kvala in till friidrotts-EM som avgörs på Ullevi i Göteborg senare i sommar.

Nicklas Wiberg får nu istället sikta in sig mot landskampen i Estland i början av juni.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons