Annons
Nyheter

Johanna unikt utsedd till "Månadens friidrottare"

Nyheter • Publicerad 12 januari 2006

FRIIDROTT

Högby IF:s Johanna Nilsson har som enda friidrottare blivit utsedd till ”Månadens friidrottare” två gånger under 2005.Kajsa Berqvist lyckades bara med att få utmärkelsen för augusti, Susanna Kallur lyckades bara med mars.Johanna tog dock hem titeln både för november och december.

Annons

Tack vare sin seger på det amerikanska universitetsmästerskapet blev Johanna Nilsson ”Månadens friidrottare” för november månad och när friidrott.se skulle utse december månads friidrottare var det inget snack om att det åter skulle bli fröken Nilsson.

December är den månad på året som har det tunnaste utbudet av stora tävlingar, nästan endast terräng-EM, och eftersom Johanna sprang till sig ett sensationellt brons där var hon klockren som december månads friidrottare.

Egentligen ska inte någon friidrottare kunna bli utsedd två gånger samma år, men friidrott.se förklarar det på följande sätt:

”... det finns i statuterna också en formulering om att i händelse av ’något alldeles särklassigt’ så kan man komma i fråga en andra gång. Och ’något alldeles särklassigt’ var verkligen den precis rätta beskrivningen av bronsloppet i Tilburg och därför heter ’Månadens friidrottare’ också för december 2005 Johanna Nilsson, Högby IF!”

Årets ”Månadens friidrottare”:

December: Johanna Nilsson.

November: Johanna Nilsson.

Oktober: Henrik Ahnström.

September: Marek Poszepczynski.

Augusti: Kajsa Bergqvist.

Annons

Juli: Emma Green.

Juni: Louise Gundert.

Maj: Cecilia Nilsson.

April: Mattias Jons.

Mars: Susanna Kallur.

Februari: Alhaji Jeng.

Januari: Daniel Persson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons