Annons
Nyheter

Johanna lämnar Arizona – flyttar hem

Nyheter • Publicerad 25 augusti 2006

FRIIDROTTNu är alla Högby IF-syskon Nilsson hemma på svensk mark igen.Johanna, den sist utflugna, har lämnat USA till förmån för Kalmar.– Jag kände att jag var klar där, det är dags att göra något nytt, säger nyss hemkomna Johanna.

Landslagslöperskan stod för ett mycket fint 2005 med en amerikansk collegetitel i terräng, samt en bronspeng vid EM i samma disciplin som höjdpunkter.

Annons

Den här säsongen har inte varit lika rolig.

Förklaringen stavas skador. Problem som har lett till att 23-åringen har fått vila hela sommaren.

– Jag har problem med höften. Jag kan inte ta ut steget och jag har dessutom åkt på nya skador när jag kompenserat med andra muskler.

Coach accepterade

Johanna har bara ett års studier kvar på Northern Arizona University i Flagstaff, men det är inget som har kunnat rubba beslutet om att flytta bopålarna över Atlanten och tillbaka till Kalmar igen.

– Nä, skadan har gjort sitt till och samtidigt var det även en kombination av att jag kände att jag var klar där plus att det är dags att göra något nytt, förklarar hon.

Nilsson ska nu kolla upp skadan på hemmaplan och räknar sedan att bli Kalmar trogen – i alla fall ett tag.

Vad sa tränaren på din skola när du sa att du skulle flytta hem igen?

– Han tyckte det var tråkigt och ville att jag skulle vara kvar, men han accepterade mitt beslut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons