Annons
Nyheter

Johan Svensson ut direkt i JVM

Nyheter • Publicerad 9 juli 2008

FRIIDROTT, JVM 19

Det blev ingen JVM-semifinal för FI Kalmarsunds Johan Svensson nere i polska Bydgoszcz. I det första kvalheatet i tisdags slutade han femma och därmed var JVM-äventyret genast över.

Annons

– Jag kämpade hela vägen och tog ut mig, så på så sätt är jag nöjd, men jag är ju besviken på loppet, placeringen och tiden, säger Björnhovdasonen.

Ett rimligt mål som Johan Svensson satt upp var att ta sig vidare till semifinal i JVM. Johan, som hamnade i det första 800 metersheatet, slutade dock femma och bara de tre bästa i heatet gick vidare till semin. Tiden var mediokra 1,52,64 minuter, men det var väldigt sällsynt med bra tider under kvalheaten.

– Det är rätt typiskt i mästerskap, för ingen vill gå upp och dra, säger Svensson, som sprang i ett mycket fysiskt heat fullt med kroppskontakt.

– Ja, det var mycket knuffar och sånt, men det är så det ska vara i mästerskapslopp. Men i det här loppet var det till min nackdel, för det gick åt mycket kraft till det, säger han.

ARMBÅGE I BRÖSTET

Svensson och heatvinnaren Abubaker Kaki Khamis från Sudan ledde loppet under varvningen efter 400 meter.

– Ja, jag var uppe och drog från 300 meter till 500 meter och då kändes det rätt bra, berättar Svensson, som med 200 meter kvar lade in spurten mot mål.

Då steg en löpare ut rakt framför ölänningen och delade ut en armbåge i Johans bröst.

– Då var det tufft att komma igen, för jag tappade mycket fart där, säger Svensson.

VÄRLDSTRETTIOTVÅA

Annons

Om man räknar ihop kvalheaten slutar dock Johan Svensson som 32:a i världen och det är väl en liten tröst trots allt.

– Det låter väl lite bra i alla fall, men det kunde blivit bättre. Jag ville ju göra bättre, men är samtidigt glad att jag kommit hit överhuvudtaget, säger han.

Året är dock långt ifrån över och närmast väntar senior- och junior-SM för Svensson, som genast satt upp nya mål.

– Gör jag bra resultat i SM finns en liten chans att komma med till Finnkampen för seniorer och det vore riktigt kul, avslutar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons