Annons
Nyheter

Johan närmar sig junior-VM

Nyheter • Publicerad 17 juni 2008

FRIIDROTT, TELENORGALAN

Under måndagskvällens GP-tävling i Karlskrona var FI Kalmarsunds Johan Svensson endast 92 hundradelar ifrån att klara JVM-kvalgränsen på 800 meter.

Annons

– Det börjar kännas bra nu, det var skönt att få den tiden, säger Björnhovdasonen, som nu bara har en chans kvar att klara kvalgränsen.

I Folksam GP-tävlingen nere i Karlskrona, Telenorgalan 2008, sprang Johan Svensson sitt 800 meterslopp på tiden 1,51,92 minuter, vilket räckte till en fjärdeplats i B-heatet. Och loppet var han nöjd med.

– Jo, det tog inte tvärstopp sista 200 meterna som de tidigare loppen, utan jag kände mig fräsch hela loppet, berättar han. Men det finns mer att få ut.

Och det måste han få ut nu till helgen nere på DLV Juniorengala i tyska Mannheim. Då är det sista chansen för honom att springa på under 1,51,00 minuter, vilket är kvalgränsen till JVM 19 år nere i polska Bydgoszcz den 8-13 juli.

Redan på midsommarafton åker han ner till Steffi Grafs födelsestad i sydvästra Tyskland.

– Det mesta kan jag göra lite bättre, säger han inför det loppet. Och Mannheim är känt för bra tider så det ska bli kul.

WIBERG HITTADE LÄNGDEN

Men Björnhovdaexpressen är som bekant inte den ende Kalmarsundsatleten som jagar kvalgränser i dessa tider. Nicklas Wiberg har nästa helg sin sista chans att klara SOK:s kvalgräns till Peking-OS i sommar. Under mångkamparnas europacup i Jyväskylä ska han den 28-29 juni försöka nå de magiska 8 200 poängen. I måndags kände han på två grenar under Telenorgalan, längdhopp och spjut. Längdtävlingen vann han på 7,41 meter, ett resultat han var klart nöjd med.

– Absolut. Jag har inte hittat längden riktigt i år, så det var riktigt skönt.

I spjutklassens B-pool vann han med kastet 70,91 meter.

Annons

– Men jag fick det inte riktigt att stämma där, berättar spjutspecialisten.

Ändå skönt att kasta 70 meter då, väl?

– Ja, det känns jäkligt skönt.

Nu väntar lite hårdare träning för Wiberg denna vecka, innan det nästa vecka lugnar ner sig lite inför avresan till Finland om exakt en vecka.

Slutligen ett annat öländskt resultat från Telenorgalan: FI Kalmarsunds Hedvig Samuelsson slutade nia i stavhoppet på höjden 3,40 meter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons