Annons
Nyheter

Idas knä spräckte EM-dröm

Nyheter • Publicerad 3 december 2007

FRIIDROTT

Högby IF-löparen Jonas Andersson blev i onsdags uttagen att representera Sverige vid terräng-EM i spanska Toro den 9 december.Kvar hemma i Sverige blir dock klubbkompisen Ida Nilsson, som missar mästerskapet på grund av nygammalt knäbekymmer.

Annons

– Det här hade jag ju inte hoppats på, men jag fick ont för två veckor sedan och har inte sprungit sedan dess, säger hon när ÖB-sporten når henne på bussen in till massören.

Det är Ida Nilssons gamla knäskada som nu börjat spöka igen. För ett tag sedan gjorde hon comeback, men knäet höll visst inte riktigt för det, trots att hon inte kört överdrivet hårt.

– Nej, det är svårt det där. Man tycker att man tar det jättelugnt, men det är visst för mycket ändå, säger Nilsson, som nu får återgå till den klassiska rehab-träningen.

– Jag har ju kört rehab hela hösten och hoppas det stärker upp senorna och det.

Lite trött på rehab, eller...?

– Jo, hehe...

Hur länge blir du borta nu tror du?

– Jag vet inte. Det går ju från och till. Det är bara att vänta och hoppas.

Siktar du fortfarande på Peking-OS nästa år?

– Jag hoppas ju det, men först och främst vill jag bara komma igång och springa och träna. Sedan får vi se, det beror på. Men nu vore det bara skönt att vara igång.

Annons

Hur går det för Jonas Andersson i EM nästa helg, då?

– Jag tror det går bra, han är på uppgång nu och blir bara bättre och bättre.

Något placeringstips?

– Nej, det är svårt. Han kan ju springa bra, men ändå komma långt bak, för det är tuff konkurrens där.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons