Annons
Nyheter

Ida Nilsson i ond cirkel

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2009

FRIIDROTT

Högby IF:s Ida Nilsson kommer inte ur den onda cirkeln. Senaste skadan? Ett ödem på höftkulan.

Annons

– Jag fick ont redan mellan SM och Finnkampen i somras. Nu har jag inte sprungit på fem veckor, men det har inte blivit bättre, säger den skadeförföljda löparen.

Ikväll är Ida Nilsson på väg till Stockholm och Friidrottsgalan, där hon ska se om öländske kollegan, nominerade Nicklas Wiberg, får ta emot pris eller inte. Något pris för flest skador den senaste tiden finns dock inte, men där skulle Nilsson verkligen kunnat vara nominerad.

Under Finnkampen i somras skulle Ida Nilsson sprungit 3 000 meter hinder, men tvingades avböja på grund av ljumskproblem.

– Men det var samma skada, bara att det kändes som ljumsken först. Men jag visste inte vad det var då, säger Nilsson, som istället sprang 5 000 meter och 1 500 meter och sedan gjorde en magnetröntgen efter tävlingen.

Röntgenplåtarna visade på ett ödem, en form av vattensvullnad, på höftkulan och därmed väntar vila.

– Jag ska tillbaka till läkaren om ett tag för en ny magnetkamera och se om det har läkt, säger Nilsson, som innan dess inte vet hur allvarlig skadan är.

”GAMMAL OCH SLITEN”

EM i Barcelona nästa sommar är Ida Nilssons stora mål, men terräng-VM i december har också varit ett mål för henne. Nu är det ännu oklart om det blir några mästerskap den närmaste tiden.

Varför har du varit så skadeförföljd den senaste tiden?

– Jag börjar bli gammal och sliten, haha... Nej, men det är väl en kombination att man blir äldre och att man kommer in i en ond cirkel. När man blir skadad får man aldrig en lång period där man kan bygga upp sig och lägga grunden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons