Annons
Nyheter

Högby-trippel i Hornsjön Runt

Nyheter • Publicerad 21 juli 2008

FRIIDROTT, HORNSJÖN RUNT

Det blev trippelt Högby IF när Hornsjön Runt avgjordes för 31:a gången under lördagseftermiddagen. Sonny Karlsson sprang ohotad hem segern före klubbkamraterna Marcus Andersson och Benny Nilsson.

Annons

232 löpare kom till start i årets upplaga, den 31:a i ordningen, av Hornsjön Runt. Många av dessa var efteranmälda, säkerligen delvis till följd av det fina vädret.

– Det är Hornsjön Runt–väder brukar vi skoja om. Det är alltid fint, säger tävlingsledaren Carl-Gustaf Nilsson nöjt.

Hemmaföreningen Högby IF ordnade förutom en välarrangerad tävling en trippel i herrtävlingen. Segrade gjorde Sonny Karlsson som sprang i mål nästan minuten före Marcus Andersson.

– Jag hoppades på att vara med och fightas om topp tre-placeringarna. Man får försöka att passa på när namn som David Nilsson och Magnus Ohlsson saknas, säger Karlsson.

PASSANDE TERRÄNG

Den varierade terrängen på den drygt en mil långa banan var något som föll Karlsson i smaken.

– Det händer något hela tiden när det är så varierat. Det passar mig och distansen är ganska lagom också.

Tvåan Marcus Andersson var även han någorlunda nöjd. En tidigare förkylning gjorde dock att toppformen inte riktigt fanns där.

– Jag har varit förkyld och sedan dess har jag varit lite ur form.

Det påverkade förstås upplägget av loppet en aning.

Annons

– Jag startade lite försiktigt, men sedan passerade jag en del löpare på vägen och det kändes ganska bra ändå. Men hade jag varit i form hade jag nog kunnat hota om segern.

Förutom Karlsson och Andersson placerade sig även Benny Nilsson, också han Högby IF, på prispallen.

FREDRIK ALFREDSSON

Se ävenresultatlistan från Hornsjön Runt 2008.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons