Annons
Nyheter

Hem från Japan nu till Spanien

Nyheter • Publicerad 29 november 2007

FRIIDROTT

Jonas Andersson, Högby IF:s blågula bidrag i Japan, hinner knappt komma hem förrän det är dags att bege sig till terräng-EM i Spanien.

Annons

Sverige sprang in som trettonde lag av femton vid fredagens stafett i Chiba, strax utanför japanska huvudstaden Tokyo. Jonas Andersson sprang sin tio kilometer långa sträcka på 31,01 minuter.

IN I VÄGGEN

– Det är väl inte så bra, men jag hade ändå fem stycken bakom mig på sträckan, så jag får vara nöjd ändå, säger han.

Det var ett par luriga tio kilometrar Andersson bjöds på under den femte och näst sista sträckan i stafetten.

– De första åtta kilometrarna var platta, men sedan var det som att springa in i en vägg, berättar han.

Hans tid, 31,01 minuter, var inte fantastisk, men det var verkligen inte heller det blågula landslagets totaltid.

Att sluta på plats 13 av totalt 15 är väl inte så bra, Jonas?

– Nej, det är det ju inte, hehe... Jag vill inte skylla på någon, men vår damsida var inte den bästa...

Tre damer och tre herrar sprang för varje landslag och ett något B-betonat Sverige hade inget att sätta emot totalsegraren Japan, som vann före Kenya.

TERRÄNG-EM

Annons

Jonas åkte till Japan förra måndagen och åkte hem i lördags.

– Det var jäkligt trevligt där, berättar han. Jag blev väl omhändertagen och det var fint uppstyrt. Men det var lite kort tid för en så lång resa.

Närmast är det terräng-EM i Spanien nästa helg som gäller för Jonas Andersson. I går blev han nämligen uttagen av det svenska landslaget till terräng-EM i spanska Toro den 9 december.

– Men jag vet inte om jag har så mycket där att göra, säger 30-åringen, som under fem veckors tid dragits med en förkylning.

– Jag är lite krasslig och det vill inte släppa.

Jonas är uttagen tillsammans med Mustafa Mohamed, Erik Sjöqvist, Henrik Ahnström, Johan Wallerstein, Per Jacobsen och Fredrik Uhrbom, men bara sex av de sju uttagna svenskarna kommer att få tävla. Sträckan de ska springa mäter 10,7 kilometer. Varje nation får starta med högst sex deltagare per lopp, varav de fyra främsta räknas i lagtävlingen.

DEMENTERAR

Slutligen har det ryktats om att Jonas Andersson, som är bosatt i Oskarshamn, skulle vara intresserad av att gå tillbaka till Oskarshamns SK, klubben han lämnade för fem-sex år sedan. Om han bara fick 50 000 kronor skulle han enligt ryktet byta klubb.

– Men det stämmer inte, dementerar Andersson. Den där historien har blivit för stor. Det där var mest på skoj, att man gör allt för pengar. Nej, jag har inte en tanke på att byta klubb.

Högby IF kan således lugnt andas ut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons