Annons
Nyheter

Guldkrona för Omar i år igen

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

FRIIDROTT, SOLLIDENLOPPET

Sollidenloppet gick av stapeln för fjärde gången i ordningen på lördagen. Segrare blev densamma som förra året. Oskarshamns SK:s Omar El Hassnaoui vann loppet lätt på tiden 20.31, men var ändå inte helt nöjd med det. I förra årets viktoria sprang han på 20.13.

Annons

– Jag ville göra under 20 minuter den här gången men det var för kallt och blåsigt, säger han.

Det var fart och fläkt på torget i Borgholm i lördags. Skördefest innebär att mycket folk samlas för att se cirka 230 löpare sprinta in i mål i Sollidenloppet. Deltagare i alla åldrar var med och genomförde loppet förbi kungens Solliden. Om Carl Gustaf och Silvia bevittnade loppet är dock oklart. Segrare och bäst utav damerna var 18-åriga Sandra Södergren som tävlar för FIF Gnistan i Ronneby.

– Det var en mycket jämn och fin bana och bra väder. Det var också riktigt kul med mycket folk. Man fick ju extra energi på upploppet då folk stod och hejade, säger Sandra Södergren om segern.

Södergren är en ung talangfull löperska och hon har en klar målsättning för framtiden.

– Jag hoppas att kunna vinna ett SM-guld i framtiden, det är målet, förklarar hon.

FÄRRE DELTAGARE

Jämfört med de tidigare åren av Sollidenloppet var antalet deltagare färre i år. Åren innan har löparantalet hela tiden ökat, men detta år skedde det en stagnering.

Kvalitén på löparna har också blivit något sämre, det saknas stjärnor. Tävlingsledaren Örjan Amnér tror att en orsak kan vara att Lidingöloppet arrangerades samtidigt. Lidingöloppet hade i år 33 871 deltagare, stor skillnad i jämförelse med Sollidenloppets 230.

– Det är väl ett 30-tal färre deltagare i år och det kan nog bero på Lidingöloppet. Men det har ändå funkat bra organisationsmässigt, säger Amnér.

Hur har responsen från löparna varit?

– Ingen har klagat och gör ingen det bör det ju tyda på att det har funkat bra, avslutar en relativt nöjd Örjan Amnér.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons