Annons
Nyheter

Försvarar inte Hornsjöntiteln

Nyheter • Publicerad 18 juli 2008

FRIIDROTT, HORNSJÖN RUNT

Vem som kommer att vinna är ovisst. Men en sak är säker: David Nilsson kommer inte att försvara titeln i Hornsjön Runt. Högbylöparen startar inte i kvällens lopp efter en skadefylld vår.

Annons

Fjolårets segrare på herrsidan i Hornsjön Runt, Högby IF:s David Nilsson, kommer inte att försvara sin titel när årets upplaga avgörs i eftermiddag. Nilsson finns nämligen inte med i startfältet då en krånglande rygg har ställt till problem under vårsäsongen.

– Han har gått ner lite i varv med träningen. Han fick problem med ryggen och kroppen orkade inte med riktigt i våras, berättar pappa Carl–Gustaf Nilsson och tillägger.

– Nu jobbar han dessutom i Norrköping.

SVÅRTIPPAT

Fjolårssegrarens återbud innebär att det inför årets tävling är svårt att utse någon klar favorit på herrsidan.

– Jag vågar knappt inte tippa. Det kan mycket väl komma någon efteranmälning som springer hem det. Även några av våra egna Högbylöpare kan komma att slåss om segern.

Vem tror du mest på av era löpare?

– Svårt att säga även det. Men Simon Rohde är en ung, duktig löpare som är på väg fram.

När det gäller deltagarantalet räknar Nilsson inte med någon större skillnad gentemot förra året.

– Det blir nog något liknande som ifjol. Det blir fler och fler som efteranmäler sig, så det hänger en del på vädret och liknande också. Vi hoppas på uppemot 300 löpare.

FREDRIK ALFREDSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons