Annons
Nyheter

Flygande nystart för stafett

Nyheter • Publicerad 18 juni 2012

BORGHOLM

Nystarten för Borgholmsstafetten blev en succé. Publiken, arrangörerna och löparna var nöjda med tävlingen.

Annons

– Det var häftigt att springa på storgatan och få extra publikstöd, säger Christofer Fogel, från Högby IF Lag 1.

Efter 15 år återuppstod Borgholmsstafetten på torget i Borgholm. 22 lag slogs om att ta hem vinsten på 2400 kronor och självklart äran. Det var en salig blandning som deltog, där fanns företagen, kompisgängen, byalagen, barn, ungdomar, äldre och topplöpare. Precis som arrangörerna IFK Borgholm och Föra AIK vill ha det.

– Vi är nöjda och det är roligt att det kom så mycket folk för att titta. Vi hoppas att vi kan få in fler idrottsföreningar, mellanstadielag och kompisgäng till nästa år, för de klarar att springa detta. Det är mångfalden vi vill ha, meningen är att alla ska kunna vara med och springa, säger Kenth Oscarsson, från Föra AIK.

FÖRDUBBLA LAGEN

I slutet av 1980-talet lockade stafetten mer än 100 lag. Arrangörerna har som mål att ta sig tillbaka till fornstora dagar.

– Till nästa år hoppas vi att antalet lag har fördubblats. Det gäller att börja försiktigt och gå i etapper. Vi ska sedan försöka hålla dubbleringen för varje år och framöver hoppas vi kunna få i hop drygt hundra lag, säger Kenth Oscarsson.

Christofer Fogel, från Högby IF Lag 1, var nöjd efter att ha sprungit andra sträckan.

– Det var skönt och roligt. Det kändes riktigt bra, jag var ruskigt stark på slutet. Tävlingen är rolig och annorlunda. Det är proffsigt och det kändes faktiskt lite nervöst innan. Tävlingen känns större än vad den egentligen är. Det var häftigt att springa upp för storgatan och få extra publikstöd, säger han.

TOPPLÖPARNA VANN

Priset för bästa mellanstadielag utgick för det fanns inga tävlande. Men Borgholm Wings vann klassen ”Bästa högstadielag“ och fick 600 kronor i prispengar. De springer gärna igen.

Annons

– Vi är jättenöjda. Det var roligt och kändes bra att springa, säger Felicia Jotarv, 12 år.

– Vi vill vara med nästa år igen, säger Olivia Molander, 12 år.

Tillslut vann topplöparna i Högby IF Lag 1 ganska klart med tiden 46, 35. Tvåa blev Strandtorps TC med tiden 48, 55 och de fick 1800 kronor i andrapris, på tredjeplats kom Ålems Orientering med tiden 49,17 och de fick 1200 i tredjepris. Kategorin ”Best in show“ där bästa spex belönades, vanns av Bomans Torghandel och de fick 1 200 kronor i prispengar.

Tobias Ingvarsson från Högby IF Lag 1 var nöjda med segern.

– Det är alltid lika kul att vinna och det kändes bra. Vi får se vad vi gör med prispengarna, det har vi inte diskuterat ännu, säger Tobias Ingvarsson, som sprang sista sträckan.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons