Annons
Nyheter

Femte raka SM-guldet för David?

Nyheter • Publicerad 4 maj 2006

FRIIDROTT, TERRÄNG-SMDavid Nilsson, Högby IF, har vunnit fyra raka guld i terräng-SM.I helgen kan skogens konung ta sitt femte när 2006 års upplaga avgörs i Alingsås.– Ja, möjligheten finns definitivt, säger Nilsson, 19 i år.

David har radat upp ett smått enastående facit. I fjol, på hemmaplan i Böda Sand-terrängen, sprang Nilsson hem sitt fjärde guld, då han ett år ung i klassen segrade i pojkar 19.

Annons

Blir det månne ett enkelt guld nu när han har den riktiga åldern inne? Absolut inte enligt huvudpersonen själv.

– Nä, du, det känns nästan tuffare i år av nån anledning, men formen är bra i alla fall. Vi får se vad som händer.

Skadeuppehåll

David är långt ifrån Högbys enda medaljhopp i SM. Det är bara att ta en titt bland syskonskaran och föräldrar i Nilssonklanen.

Storasyster Ida, som förra helgen vann genrepet Göteborg Cross Country i suverän stil, får ses som storfavorit i damernas fyrakilometerslopp – en distans hon vann i fjol.

Ida har precis kommit tillbaka från ett långt skadeuppehåll och i dagsläget ser det ut osäkert ut om hon väljer att försvara sitt guld även på den långa sträckan över åtta kilometer.

Johanna saknas

Marcus, yngst i syskonskaran, bör också nosa på en medalj i sin avdelning P15. Marcus har visat framfötterna både på bana och i terrängen tidigare och nu blir det alltså första starten i SM för hans del.

Även föräldrarna Katarina och Carl-Gustaf vill säkert ha ett ord med i leken. Makarna Nilsson ingår dessutom i varsitt veteranlag som kommer att vara med och fightas i toppen.

Det är faktiskt endast Johanna i familjen Nilsson som saknas i startfältet. Johanna stannar kvar i USA och tränar samt vårdar en ömmande höft.

Annons

Raket

ÖB-sporten kan hitta ytterligare tre ö-medaljchanser i den täta terrängdjungeln av löpare som ska springa den flacka gräsbanan.

Anders ”Dala” Dahlström, som även Carl-Gustaf Nilsson höjer ett varningens finger för, har sett bra ut på sistone och blir intressant att följa i veteranklassen. Även Camilla Petersson är veterananmäld och IFK Borgholmslöparen gör sällan ett dåligt lopp.

I P17 ska slutligen Björnhovdas raket Johan Svensson visa vad han går för. Svensson, som tävlar för FI Kalmarsund, har förlagt några träningsveckor under Floridasolen. Hur långt räcker det? Svar i helgen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons