Annons
Nyheter

Först brons, sedan silver – Nu hårdsatsar Ida mot Peking-OS

Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

FRIIDROTT, TERRÄNG-SM

På lördag brons, på söndag silver – och nu en hårdsatsning mot OS i Peking.

Annons

– Jag är jättenöjd med min insats, säger Högby IF-löperskan Ida Nilsson efter helgens SM i terränglöpning.

Efter att Ida Nilsson gått skadad under större delen av 2007 har 2008 börjat på ett mycket bra sätt. Nilsson gjorde två lopp i Göteborg innan vårens höjdpunkt – terräng SM i Växjö avgjordes i helgen.

– Målet var två medaljer och att jag lyckades med det är jag jättenöjd med. Att ta guld var jag kanske inte riktigt inställd på eftersom Isabellah Andersson har varit riktigt stark sista tiden, säger Nilsson.

BLEV EFTER

Nilsson gjorde en mycket bra insats och började med att knipa bronsmedaljen på fyra kilometer, vilket hon på söndagen följde upp med att plocka hem en silvermedalj på den dubbla distansen. Fyrakilometersloppet sprang hon i mål på 13,34 minuter, vilket var åtta sekunder efter segraren Isabellah Andersson, tävlandes för Hässelby.

– Jag hamnade lite efter då vi sprungit halva distansen. Men jag jobbade ifatt lite men orkade inte riktigt ända fram, säger Nilsson.

KLÄTTRADE

På söndagens åttakilometerslopp klättrade Ida Nilsson ett steg på prispallen då hon tog hem silverpengen. Nilsson sprang i mål på 28,34 minuter, vilket var 26 sekunder efter segraren Isabellah Andersson.

– Man var lite småseg i kroppen efter fyrakilometersloppet. Och vi låg ganska många i en klunga de första kilometrarna innan Isabellah började rycka lite, säger Nilsson.

Och hur känns knät nu efter två lopp på kort tid?

Annons

– Det känns inget alls. Jag är mer trött i hela kroppen och det är som det ska vara.

HÅRDA KRAV

I går lämnade Ida Nilsson Sverige för att återvända till USA för att under tre veckor träna på hög höjd.

– Det blir lite grundträning för att åka tillbaka till Europa och börja tävla på allvar och satsa mot OS, säger Nilsson.

Du har redan klarat kvalgränsen men SOK ställer högre krav än IOK, hur känns det?

– Så har det alltid varit och det vet man om. Sverige har tuffare krav på sig och det vet man om och det är inget man tänker på.

Du måste putsa ditt personbästa med över nio sekunder på ett par månader?

– Det kommer bli jättetufft. Men det är det som gäller nu. Det kan ju bli så att jag bara kommer halvvägs och ”persar” men det skulle jag bli jättenöjd med.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons