Annons
Nyheter

Får Kinahjälp i Kinasatsningen

Nyheter • Publicerad 14 januari 2008

FRIIDROTT

Nicklas Wibergs satsning mot OS i Beijing i sommar har uppmärksammats av ”kinaprojektet” i Kalmar. Fanerdun Group går in och sponsrar Nicklas Wiberg genom att arrangera ett konvent i mitten av mars där allt överskott går till ölänningens satsning.

Annons

Sommarens olympiska spel i Beijing är årets stora mål för Nicklas Wiberg. Och precis som Wiberg jobbar även Fanerdun Group mot Kina, vilket har gjort att de båda tänker dra nytta av varandra.

– Nicklas passar perfekt in i vår marknadsföring. Det är en lokal person som jobbar mot OS i Beijing och det känns naturligt att vi inleder ett samarbete, säger Peter Adolfsson i Fanerdun.

INGA GARANTIER

Wiberg är dock inte garanterad några pengar från Fanerdun. Istället anordnar Fanerdun ett konvent där bland annat kända idrottspersonligheter som Johan Wissman, Per Carlén med flera kommer att medverka och ge föreläsningar.

– Vi hoppas på att vi kan ha uppemot 15 utställare av sportutrustning och liknande. Dessutom tänker vi ha fyra till sex föreläsningar också, säger Peter Adolfsson.

Vilka har ni tänkt vända er till?

– Vi har tänkt ganska brett och kommer att jobba ganska hårt mot allmänheten men vi kommer även vända oss mot skolor, landsting och idrottsklubbar.

Hur många har ni räknat med kommer?

– Väldigt svårt att säga men vi hoppas på att det blir ett par hundra på varje föreläsning, säger Adolfsson.

HAR DÅLIGT RYKTE

Annons

Fanerdun har dock mötts av väldigt mycket negativ kritik i tidningarna och bygget ute vid Snurrom står för närvarande still.

– Man får ta allt som skrivs med en nypa salt, så är det alltid. Det jag fått höra verkar bara positivt och alla stöter på problem på vägen, säger Nicklas Wiberg som inte bekymrar sig för Fanerduns rykte.

Samarbetet är tänkt att pågå under en längre period och även om konventet inte skulle falla ut som planerat så kommer det med största sannolikhet fortsätta.

– Det är ju rent hypotetiskt att det inte skulle gå bra. Men som jag ser det finns det inga risktaganden i detta. Vi har valt att döpa det till idrottskonvent 2008 så vi kan ha idrottskonvent 2012 också, säger Adolfsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons