Annons
Nyheter

Deltagarrekord i lilla stafetten: Glömminge försvarade sin titel

Nyheter • Publicerad 10 maj 2008

FRIIDROTT, LILLA KYRKSTAFETTEN

84 lag och nytt rekord. Lilla kyrkstafetten växer så det knackar och när det var strålande sol och dryga 20 grader varmt var det mer eller mindre fullt på Sjöbergsäng i Färjestaden.

Annons

Lilla kyrkstafetten har blivit ett populärt inslag bland skolbarnen i början av maj. Inte mindre än 84 lag kom till start, vilket innebär att totalt 672 killar och tjejer mellan årskurs 1 till 6 sprang stafetten i Färjestaden.

– Det är jättekul att det är populärt bland skolbarnen. Det har ökat med 10 lag sedan i fjol, säger Högby IF:s Carl-Gustaf Nilsson som är den drivande kraften i kyrkstafetten.

Dagen startade med årskurs 1 och 2. De åtta löparna i varje lag skulle springa 500 meter var, vilket innebar att lagen sprang fyra varv runt den kilometerlånga banan med en växling vid start och målet samt en växling mitt på banan. Först i mål var Glömminges årskurs två som sprang i mål på 18 minuter och sex sekunder.

– Det var jag och en kille till som var i ledningen i slutet, säger Alma Karlsson i Glömminge som var den som sprang Glömminges slutsträcka och fick ta emot medaljerna vid målgången.

Och på frågan om det var jobbigt var klassens svar tvådelat. Nej svarade några medan andra verkade betydligt mer tagna.

DUBBLA STRÄCKAN

Och om onda tungor viskar något om toppning för att vinna stafetten har de fel.

– Det var några fler som ville vara med och springa men vi lottade laget. Det gjorde vi i fjol också. Så det är roligt för dem att de lyckades vinna i år igen, säger Per Svensson som är fritidspedagog i klassen.

Efter årskurs 1 och 2 var det dags för årskurs 3 och 4 följt av årskurs 5 och 6. I dessa åldrar springer dock varje person den dubbla sträckan – det vill säga en kilometer var. Bland de övriga klassegrarna vann Glömminge skola även årskurs 5. I övrigt vann Djurängsskolan i Kalmar årskurs 1 och 3. Medan Trekantens skola vann årskurs 4 och 6.

JOHAN MALMQVIST

Annons

Segrare Lilla kyrkstafetten 2008

Årskurs 1) Djurängsskolan lag 1,18,18

Carl-Johan Vickström, Scott Yu, Tilda Gidmark, Simon Strand, Lina Jentz, Martin Karlsson, Wilma Brasel, Linus Strümpel.

Årskurs 2) Glömminge skola, 18,06

William Nilsson, Julia Thaning, Emil Brynielsson, Moa Persson, John Fahlström, Johanna Bynielsson, Gustav Säve, Alma Carlsson.

Årskurs 3) Djurängsskolan lag 1, 38,27

Daniel Gustafsson, Ara Bercket, Klara Lundin, Jaquline Shofig, Sofia Andersson, Diyar Tasia, David Norberg, Albin Lindblad.

Årskurs 4) Trekantenskolan lag 1, 35,50

Ramon Lundqvist, Fanny Nilsson, Erik Rasmussen, Rasmus Artebrant, Julia Hakesjö, Moa Eriksson, Malin Germgård, Axel Furéus.

Årskurs 5) Glömminge skola, 34,01

Annons

Marcus Lindblad, Emelie Hansson, Erik Nilsson, Elin Kraijenbrink,Max Wilhelmsson, Jennifer Alvhäll-Lindahl, David Carlsson, Joakim Aldentun.

Årskurs 6) Trekantenskolan lag 1, 32,36

Victor Jonsson, Marcus Hansen, Emma Svahn, Isabella Enoksson, Linus Johansson, Emelie Svensson, Gunnar-Elias Lundqvist, Adam Krim.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons