Annons
Nyheter

”Dala” kung bland SM-veteranerna

Nyheter • Publicerad 22 februari 2006

FRIIDROTT, VSMHögby IF:s duktige Anders ”Dala” Dahlström firade stora triumfer när veteran-SM avgjordes i Karlskrona i helgen.Dahlström sprang hem inte mindre än tre guld och fick dessutom fint medaljsällskap av Carl-Gustaf Nilsson som antecknades för två guld och ett silver.

Dahlström var en av SM-tävlingarnas förgrundsfigurer med sina tre medaljer av ädlaste sort i M45-klassen.

Annons

Tiden 4.22,37 var över tre sekunder bättre än Johan Norbergs notering på 1 500 meter och därmed var ”Dalas” första guld i hamn.

Piggast i slutet

Söndagens 800-metersseger får nästan antecknas som en sprintviktoria för ”långtradaren” Dahlström. Högbylöparen var piggast i slutet och vann på 2.08,39, nästan sekunden före antagonisten Norberg.

På avslutande 3 000 meter var det aldrig något snack om var guldet skulle hamna. Dahlströms 9.40,27 var hela nio sekunder bättre än tvåan Arne Mårtensson.

Ånglok

Högbys ånglok Carl-Gustaf Nilsson, tävlandes i M50, fixade ytterligare medaljer åt Ölandsklubben.

Precis som Dahlström tog Nilsson hem grensegrarna på både 1 500 och 800 meter. På inledande 1 500 klockades Carl-Gustaf för 4.44,66 och var förkrossande minuten före närmaste konkurrenten Lennart Jansson.

Jansson fick finna sig i förlustrollen även på 800 meter dagen efter. Jansson var denna gång fyra sekunder bakom ”Calle” som segrade på 2.17,61.

Nilsson fick dock ge sig på avslutande 3 000 meter, där Tommy Karlsson visade sig vara starkast på 9.53. Högbylegendaren sprang i mål på 10,17.

I farten

Annons

Tre pallplaceringar blev det även för Stefan Rohde i samma åldersklass. Rohde blev tvåa i höjd på 1,54, trea i längd på 4,70 och fixade ytterligare en tredjeplats i trestegstävlingen på 10,23.

Det fanns gott om öländska pallplatser i övriga åldersklasser, men här var konkurrensen inte lika hård sett till antalet deltagare som i de ”yngre” avdelningarna.

Georg Johansson, Högby, ordnade en andra– och en tredjeplats i vikt respektive kula i M65. Tvåa och trea blev även IFK Borgholms Ingvar Arvidsson i M70. Andraplatsen fixades över 1 500 meter och tredjeplaceringen på den dubbla distansen.

I den fem år äldre klassen var Högbys Sten Medelius i farten och han antecknades för två andraplaceringar i vikt och kula. Borgholms Torsten Arvidsson tävlade i den näst äldsta avdelningen – M85. I Torstens fall blev det två andraplatser, i vikt och på 60 meter, samt en tredjeplats i kula.

Idel HIF-insatser

I tjejklasserna var det idel Högbyinsatser som resulterade i pallplaceringar.

Susanne Larsson fixade en tredjeplats i kula i K40, Katarina Nilsson fick ställa sig överst på prispallen i samma gren i K50 och blev dessutom tvåa på 1 500 meter.

I K55 vann Lilian Brorsson 3 000 meter och en tredjeplats bärgades på 800. I K65 segrade Birgit Larsson på 1 500 meter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons