Nyheter

Dahlström VSM-kung i Söderhamn

Nyheter • Publicerad 25 augusti 2006

FRIIDROTT, VSMAnders ”Dala” Dahlström, Högby IF:s friidrottsmaskin, går ett fint år till mötes.I helgen lade han ytterligare medaljer till 2006 års samling genom att vinna inte mindre än fyra guld när veteran-SM avgjordes i Söderhamn.

Dahlström var outstanding på medel– och låndistanslöpningarna i sin klass M45 vid tävlingarna på Hällåsen.

”Dalas” fyra guldlopp kom på 800 meter, 1 500 meter, 5 000 meter, samt milen.

Högbyloket gick på högvarv och klockades på tiden 2.06,43 på åttahundringen, 4.17,58 på 1 500, 16.06,49 på halvmilen och avslutningsvis 33.53,18 i milloppet. En imponerande insats.

För den annars så medaljsäkre Carl-Gustaf Nilsson blev det ett rumphugget VSM. Nilsson skadade sig nämligen i 400-metersloppet och fick därmed se alla möjliga pallplatser gå om intet.

Tre Georg-guld

Medaljregnet fortsatte emellertid att strila över Högby i tävlingarna.

I M65 plockade Georg Johansson hem tre av ädlaste valör. Alltid lika glade Georg vann släggan på 38,14, vikt på 14,49, samt diskus via 37,95. Johansson kunde åka hem till Öland med en fjärde medalj, då det blev brons i kula.

På damsidan lade Katarina Nilsson beslag på två guld i slägga efter 21,94 och vikt via 9,73 i K50-klassen. Katarina samlade också ihop fyra VSM-medaljer efter två silver – ett kom på 5 000 meter och det andra i kula.

Birgit Larsson antecknades avslutningsvis för en förstaplats och två tredjeplaceringar i K65. Birgit vann 1 500 meter och bronsen bärgades på 200 respektive 800 meter.