Annons
Nyheter

”Calle” bekymrad över stafett

Nyheter • Publicerad 15 februari 2006

FRIIDROTTFör 27 år sedan, 1979, avgjordes den första upplagan av Kyrkstafetten.Årets version av tävlingen kan bli den sista. I alla fall enligt tävlingsgeneralen Carl-Gustaf Nilsson.– I fjol var det sämsta någonsin, 2006 kan vara slutet på tävlingen, varnade en bekymrad ”Calle” på Ölands Idrottskrets årsmöte.

Ett 40-tal lag kom till start i fjol, en alldeles för dålig siffra enligt Nilsson.

Annons

– Femtio lag som vi haft de senaste åren är acceptabelt, men i fjol dök det ner till 40-strecket och det är inte bra.

Kyrkstafetten har genom åren fungerat som en stadig inkomstkälla till Ölands IK, men om det vill sig illa, så går alltså en epok i graven.

– Det vill till en rejäl uppryckning, nu hänger det på alla föreningarna i kretsen om Kyrkstafetten ska bevaras.

”Ett krafttag”

Den lilla versionen av stafetten lockar fortfarande ett stort antal deltagare, men om den stora läggs ner, så är även junioravdelningen hotad.

– Det får vi ta ställning till då, men hela arrangemanget med Lilla Kyrkstafetten bygger ju på den större, berättar ”Calle”.

– Det är ju meningen att den lilla ska fungera som en grogrund för den stora stafetten.

Nilsson och tävlingsstaben planerar lite nya grepp för att försöka få Kyrkstafetten att leva vidare, men han tror sig ändå veta var det stora krutet måste läggas.

– Det måste till lite fler ideella ledare som tar tag i det och som sagt var att alla föreningar i kretsen tar ett krafttag. Vi gör ett sista försök, avslutar Carl-Gustaf Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons