Annons
Nyheter

Blir friidrottsbas i jättetävling

Nyheter • Publicerad 13 juni 2013

Två förbund med risig ekonomi.

En pappa som ska följa och stötta sonen.

Annons

Hux flux, hokus pokus så blev Per Svensson bas för de svenska friidrottarna under Universiaden senare i sommar.

– Jag ska ha ett huvudansvar för friidrottarna. Men det handlar väl mer om den praktiska biten, säger Per Svensson, pappa tillika tränare för öländske 800-meterslöparen Johan Svensson.

Han är förvisso ingen rookie i sammanhanget. Under två junior-EM, junior-VM 2008 samt vid ett par landskamper har Per Svensson följt med som hjälptränare för medeldistanslöparna. Även vid förra sommarens EM i Helsingfors hade han en liknande roll. I sommar blir ölänningen dock bas för de svenska friidrottarna – 16 till antalet för att vara exakt – då dessa ska tävla i Universiaden, eller Student-OS som det ofta kallas.

– Jag ska ha ett huvudansvar för friidrottarna. Men det handlar väl mer om den praktiska biten – fixa grejer och vara kontaktman. Det blir ju inte det här med taktiksnack och träning utan det har de flesta redan klart för sig, säger Svensson.

– Det är mer om de vill ha praktisk hjälp som jag lovat att ställa upp. Och det är väl det som är min starka sida – ta reda på hur man tar sig till idrottsplatsen, vad det är för procedur där, fixar om de vill ha någon speciell mat eller sådana saker.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons