Annons
Nyheter

”Björnhovdaexpressen” mot Europa på 1,50,99

Nyheter • Publicerad 21 juni 2007

FRIIDROTT

Björnhovdasonen Johan Svensson slog i måndags personbästa med två sekunder då han sprang 800 meter på 1,50,99 minuter på Telenorgalan i Karlskrona. Därmed har han kvalat in till junior-EM i mitten av juli.

Annons

Det gick fullständigt lysande för FI Kalmarsunds blonde medeldistanslöpare vid årets första GP-tävling, Telenorgalan i Karlskrona, i måndags kväll. I A-heatet på 800 meter sprang han sig till en fin fjärdeplats och fick endast se sig besegrad av Hässelbys Tor Pöllänen, Nya Zeelands Jason Stewart och Hammarbys Fredrik Karlsson. Och även fast Johan Svensson är nöjd med fjärdeplatsen är han framförallt nöjd med tiden som tog honom till JEM – 1,50,99 minuter. Tiden var personligt rekord med hela två sekunder, men endast 31 hundradelar på rätt sida om JEM-kvalgränsen.

– Jag fick lite draghjälp och låg bakom några löpare som jag visste lite hur snabbt de gick, beskriver Svensson sitt lopp. Och när det var 120 meter kvar lade jag in en ordentlig spurt där jag gick om två stycken.

AVSLUTADE STARKT

Att Svensson valde att ligga bakom och bevaka istället för att dra själv gjorde att han kunde avsluta loppet mycket starkt.

– Ja, jag väntade med att lägga in spurten den här gången. Innan har jag lagt in den när det är 220 meter kvar, men då har jag inte hållit hela vägen in i mål.

Det gjorde han dock nu och frågan är om han till och med hade krafter kvar efter målgången?

– Nja... På andra tävlingar har jag varit tröttare, så det finns nog lite kvar att ta av.

ÄNDRA PÅ SCHEMAT

Förra sommaren debuterade Johan Svensson i blågult då han sprang för Sverige i junior-finnkampen. Nu har han alltså kvalat in till sitt andra landslagsuppdrag, 19 års-EM, trots att han i år bara är 18 år. Den 19-22 juli avgörs europamästerskapet i holländska Hengelo och därmed tvingas Svensson till vissa ändringar i sitt tränings- och tävlingsschema.

– Ja, jag vet inte riktigt hur det blir nu, eftersom vi får lägga om schemat lite. Innan var jag ju inriktad på att klara kvalgränsen och hade planerat in tävlingar där jag kunde göra det, men nu blir det väl lite hårdträning istället och sedan toppa upp det till Holland.

Annons

Nästa vecka är det ny GP-tävling, då i Sollentuna, men Svensson vet inte om han ska vara med där eller inte.

– Jag tror det, men jag kanske springer 400 meter istället. Jag vet inte. Vi får se.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons