Annons
Nyheter

Bernt, 75, äldst i Ölandsjoggen

Nyheter • Publicerad 30 juli 2008

PERSNÄS

Anna Reiler, 4 år och Bernt Carlsson, 75 om en månad, hade lika svettigt som de andra 150 deltagarna i Ölandsjoggen, Persnäs AIF:s motionstävling, med start och mål på Solvallen i Hallnäs by, Persnäs.

Annons

Det är nog den mest demokratiska tävlingsform man kan delta i, med priser till alla och lottdragning om vinnarpriserna och särskild prisutdelning till de tre bästa i varje klass,1,5 km, 2,5 km, 4 km och en mil.

Värmen var påfrestande, det märktes på tävlande och funktionärer. Det var bara publiken som hade det riktigt skönt. Från många platser och klubbar kom deltagarna, det visade sig också i prislistan. Sven Gustavsson en av de engagerade funktionärerna, tillika prisutdelare, berättade att Ölandsjoggen startade 1980 från Solvallen.

VACKRASTE LOPPET

De som inte kom upp på prispallen var till exempel Esbjörn Ohlsson, Stockholm, som är motionslöpare av gammalt fint märke. Han sprang sin första Ölandsjogg, 10 km, i år och anser att detta är den vackraste sträcka man över huvud taget kan springa. Nu värmde han upp inför Midnattsloppet i Stockholm. Han brukar springa Lidingöloppet med flera lopp och gör det för motionens skull. Ju äldre man blir, dess mer upptäcker man vikten av regelbunden motion.

Bernt Carlsson, ölänning bosatt i Stockholm, är van joggare och sprang 10 km. Han hoppades att det fanns någon dans han kunde åka på kvällen, så han blev lite mjuk i kroppen efter loppet. Trots sina snart 75 år verkade han inte särskilt trött. Kortare kan jag inte springa, då kommer jag inte igång, förklarade han och instämmer med Esbjörn Ohlsson om, att Ölandsjoggen är det vackraste lopp man kan springa. Båda herrarna ansåg att det var ovanligt tungt på grund av värmen. Bernt var besviken på sitt resultat som var något sämre än förra året.

Sven Gustavsson berättade också, att som mest har man haft 212 deltagare och det skedde i början av 1980-talet. Vi får in så mycket att det går runt för oss ekonomiskt, sponsorerna skänker vinsterna, de flesta i kalksten som Sven Gustavsson tillverkar, hans forna arbetsplats låg i Sandviks stenindustri.

RAGNHILD OXHAGEN

Segrare i Ölandsjoggen:

1,5 km: Billy Nilsson, Högby IF

2,5 km: Johan Davidsson IFK Växjö

Annons

4 km: Sven-Göran Jonasson,

10 km: Joakim Svensson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons