Annons
Nyheter

Arne blev årets ledare

Nyheter • Publicerad 14 februari 2014

Bland glitter och glamour utsågs Arne Svensson från Friidrottsklubben Färjestaden till Årets Ledare i Sverige.

Årets Unga Ledare blev Joakim Johansson, innebandytränare i Tillberga IK.

Annons

Utmärkelserna tillkännagavs i Eldsjälsgalan under torsdagskvällen.

 

Det var tittarna som röstade fram Arne Svensson till kvällens tyngsta utmärkelse.

– Jag är nog lite chockad. Jag har ju hållit på med idrott i så många år, men det här är ju en tävling som man inte kan påverka själv, säger en aningen överrumplad Arne Svensson direkt efter direktsändningen i TV4.

Prisutdelare var Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber som poängterade att halva Sveriges befolkning är medlemmar i en förening och att ledare som Arne är svensk idrotts främsta tillgång.

Vinnaren Arne Svensson, som bland annat belönades med en bil, var en av de tre finalisterna i kategorin Årets Ledare. De andra två, som också närvarade under galan, var Karin Johansson, ledare i Tingsrydgymnasterna, och Calle Ahlqvist, bordtennistränare i Munkedals BTK.Den andra prisutdelaren Therese Sjögran, Sveriges meste landslagsspelare i fotboll, delade ut priset till Årets Unga Ledare Joakim Johansson från Tillberga IK. De andra två finalisterna var Anna Lindqvist, boxningstränare i Rosengård i Malmö, och Julia Sandqvist, gymnastikledare i Tranemo.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons