Annons
Nyheter

Anna-Greta sade ”aloha” till maraton

Nyheter • Publicerad 24 februari 2006

FRIIDROTTTjugofem stycken.Ja, så många maraton har Anna-Greta Karlsson sprungit.Men nu blir det inte fler.– Nä, nu är det slut, säger Anna-Greta, 65.

Elva maror på Öland, fem i Stockholm, tre på Hawaii, samt en vardera i New York, Aten, Reykjavik, Kristiansand och Växjö hade Anna-Greta Karlsson avverkat innan hon i december i fjol tog med sig Birgit Larsson – sin jämnåriga klubbkamrat från Högby IF – till ön Oahu på just Hawaii. Honolulu Marathon skulle nämligen markera Anna-Gretas 25:e mara i ordningen.

Annons

Härlig folkfest

Varför just Hawaii? Karlsson, ursprungligen från Köpingsvik, har inga problem med att motivera:

– Det är en sån himla stor och härlig folkfest med så vänliga och hjälpsamma människor där!

Högbyduon reste tillsammans med nio andra svenskar och två norrmän och kom via ”The Windy City” – Chicago – och magnifika Kalifornienpärlan San Francisco fram till paradisön ett dygn senare än beräknat på grund av förseningar.

Tröttheten var dock som bortblåst när arrangörerna mötte upp med levande blomsterkransar som hängdes runt halsarna på öländskorna.

”Aloha” med maror

Efter lite solande och badande på Waikiki Beach var det sedan dags för folkfesten som Anna-Greta så träffande beskriver Honolulu Marathon.

– Klimatet var underbart och 30 000 sprang! Att det heller inte är någon stopptid gör ju sitt till och med så mycket folk blir man inte sist, förklarar Anna-Greta, som alltså sprang på Hawaii för fjärde gången.

Larsson, som gjorde sin andra start i Honolulumaran, gillar också loppet.

– Man springer utmed kusten och förbi alla fina villor. Sen har man ju vattnet också, säger hon och ler åt minnet.

Annons

Birgit har inte planerat in fler maraton i sin löparkalender, men kan mycket väl tänka sig att fortsätta springa halva distansen.

Och för HIF-kompisen Anna-Greta är det, för att uttrycka det på hawaiianska, definitivt ”aloha” med maror.

Men den något kortare löpningen släpper hon inte helt.

– Nä, det får nog bli Hornsjön Runt och Victorialoppet i alla fall. Sedan går jag nog tillbaka till min gamla sport cykling igen.

FOTNOT: Aloha betyder både hej och hejdå.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons