Annons
Nyheter

Waller valde LIF

Nyheter • Publicerad 2 november 2006

FOTBOLLFör tre veckor sedan skrev ÖB-sporten att Sofie Waller var på väg från RM IF och att hon lutade åt att gå till årets serierival Lindsdals IF.Det har hon nu också gjort.– Ja, jag skrev på för Lindsdal i söndags, bekräftar hon.

Waller har tränat med de gulsvarta i fyra veckor och nu är hon alltså även lagkamrat med sina träningskamrater.

Annons

– Jag ville vara kvar i en division II-klubb, så att jag kan fortsätta att satsa. Det hade jag inte kunnat i RM, motiverar hon sitt klubbyte.

Lindsdal och RM spelade båda i division II denna säsong, men medan RM åkte ur klarade Lindsdal sig som sjua med nöd och näppe kvar i serien.

Vad minns du från årets matcher mot LIF?

– De hade en duktig forward, Amanda Fredriksson, och sedan var det ett kämpalag.

Och där passar du in?

– Ja, det tycker jag, hehe...

Vad har du för förväntningar på dig själv nästa säsong?

– Jag hoppas kunna ta en A-lagsplats.

På vilken position?

– Jag vet inte riktigt. Vi hade en testmatch nyligen och då fick jag spela både mittback och innermittfältare.

Annons

Utvecklats

”Fia” kom inför säsongen 2004 från flicklagsfotboll i Mörbylånga GoIF till damfotboll i RM IF, där hon spelade under tre säsonger.

– Det har varit kanon i RM, det är ett härligt gäng.

Hur har du utvecklats?

– Jag tycker absolut att jag har gått framåt. Jag kom ju från flickfotboll innan så jag har definitivt blivit starkare fysiskt.

Waller blir den tredje spelaren från årets startelva som inte finns med i RM 2007. Sedan tidigare har Anna Holm lämnat klubben för Madesjö IF och Martina Nilsson ska nästa år ta ett break från fotbollen.

Hur det blir med Louise Bengtsson och Linda Nilsson, som tränat med IFK Kalmar, kan den nyfikne läsa om i artikeln här nedan.

Vad tror du om RM 2007, ”Fia”?

– Ja, du... Vet inte. En del av de äldre kommer nog att lägga av, men jag vet inte. Det är för tidigt att säga.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons