Annons
Nyheter

Waller hade stor show på Skansen

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2006

FOTBOLL, DIV. V26 minuter in på Ölandsderbyt mellan Mörbylånga GoIF och Glömminge IF ledde hemmalaget med förkrossande 5–1. Urstarke Jimmy Waller hade lekstuga med gästernas vimsiga försvar och svarade för tre mål och en assist. Kampen slutade 5–2.

– Det var en riktig urladdning i den första halvleken, det kändes riktigt bra, sa matchhjälte Waller efter matchen.

Annons

Flera skador och sjukdomar på hemmaspelare gjorde att tränare Magnus Olander valde att överge det patenterade 4–3–3-systemet och istället övergå till klassiska 4–4–2. I det nya spelsystemet fick Jimmy Waller ta ett steg upp i banan till en plats bredvid Mikael Romin i anfallet.

– Han gör en riktigt bra match. Nu fick han spela på sin rätta position och det passade honom bra med den snabbhet som han besitter, berömde Mörbylångatränaren.

Centertank

Redan efter knappa minuten tryckte sig Waller igenom ett passivt bortaförsvar och rullade enkelt in ledningsmålet. Glömmingerepliken kom nästan omgående då centertanken Rickard Persson lobbade in kvitteringen. Sedan var det slut på det roliga för gästerna.

Den urstarke Jimmy Waller svarade sedan för ett balansnummer vid kortlinjen där han dessutom lyckades lura bort flera Glömmingebackar. Fri med målvakten Joakim Sjöström-Deurell la han retfullt in 2–1 med en läcker yttersida.

– Jag har tränat bra nu ett tag och det börjar ge resultat. Nästa gång hoppas jag att jag lyckas spela bra i hela matchen, sa han något självkritiskt.

Yrväder

Det var inte bara anfallaren som var i slag denna råa sensommarkväll. Hela Mörbylånga bjöd på ett frejdigt anfallsspel och den stenhårde mittfältaren Johan Ljungström kunde också skicka 3–1 efter 19 minuter.

Tre minuter senare trampade Waller runt bortaförsvaret på nytt. Den här gången hittade han Färjestadenförvärvet Stefan Nyberg som distinkt skickade bollen i nättaket.

När matchuret visade 26 minuter så punkterade Mörbylånga matchen. Inhopparen Ulf Petersén hittade yrvädret Niklas ”Sopis” Johansson som serverade Jimmy Waller som fick fullborda sitt hattrick.

Annons

– Det här så j-la skönt. Vi snackade efter fadäsen mot Alsjöholm att ”nu måste vi på med blåstället.” I dag tycker jag att vi spelar propagandafotboll långa stunder, myste tränare Olander.

I och med segern befäste Mörbylånga serieledningen i division V och hemma på Skansen har laget fortfarande inte tappat någon poäng under säsongen.

Bästa gräsmattan

– Vi är ett spelande lag och hemma på Skansen har vi den bästa gräsmattan i serien. Det känns som om vi kan rulla boll här, förklarar hemmacoachen.

Glömminge är något av höstens lag, men efter derbyförlusten var tränare Marcus Kraaijenbrink ordentligt besviken.

– Det saknades vilja i dag och då är det inte mycket vi kan göra utifrån. Sedan verkade som om vi hade alldeles för stor respekt för Mörbylånga, summerar han.

FAKTA/Mörbylånga GoIF – Glömminge IF 5–2 (5–1)

Målen: 1–0 Jimmy Waller (1), 1–1 Rickard Persson (4), 2–1 Jimmy Waller (17), 3–1 Johan Ljungström (19), 4–1 Stefan Nyberg (22), 5–1 Jimmy Waller (26), 5–2 Rickard Persson (75).

Startelvan, MGoIF: Marcus Alnefjord – Saman Shafaaty, Måns Fredriksson, Andreas Petersson, Peter Martinsson – Stefan Nyberg, Daniel Nilsson, Johan Ljungström, Niklas Johansson – Mikael Romin, Jimmy Waller.

GIF: Joakim Deurell-Sjöström – Peter Mosseke, Andreas Karlsson, Niklas Carlsson, Jakob Westerlund – Emil Börjesson, Tim Börjesson, Christian Carlsson, Armend Avdylli, Johan Anbacken – Rickard Persson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.