Annons
Nyheter

Utbrytarseger i CoBödabana

Nyheter • Publicerad 15 juli 2008

BEACHSOCCER

För tolfte året i rad arrangerades i helgen beachsoccerturneringen CoBödabana.

Annons

Den här gången med Svenska Fotbollförbundet som officiell samarbetspartner.

– Det kommer att hända saker med beachsoccern nu, säger tävlingsledaren Patrick Blomström.

En nyhet när den tolfte upplagan av CoBödabana arrangerades var att Svenska Fotbollförbundet numera är med som samarbetspartner. Något som glädjer tävlingsledaren Patrick Blomström hos arrangörsföreningen Vetlanda United.

– De börjar ta det på allvar nu och det kommer att hända saker med beachsoccern, säger han hoppfullt.

Samarbetet innebär bland annat välkommen draghjälp för de beachsoccerfrälsta.

– Förbundet är ju det som syns mest utåt och har störst genomslagskraft, säger Blomström.

Peter Brunsvik på Svenska FF fanns på plats.

– Det här är ett första trevande försök till fortsatt samarbete. Vi ser positivt på beachsoccer och vill vara med att stötta det.

Än så länge är i alla fall tongångarna positiva.

– Det ser jättespännande ut. Efter det här ska vi göra en utvärdering och se vad den kommer fram till.

Annons

BÖDA/HÖGBY FINALFÖLL

Herrturneringen blev en jämn tillställning där de förhandstippade lagen infriade förväntningarna och till slut gjorde upp om segern.

Vetlanda United tog sig turligt vidare från gruppen och gick sedan hela vägen.

– Lite som Italien brukar vara. Dåliga i gruppspelet men bättre efter hand, konstaterar Blomström som fanns med i det segrande laget.

För motståndet i finalen stod Böda/Högby. Ölänningarna slog ut Kungelf på straffar i semifinalen och öppnade starkt mot Vetlanda. Jonas Nilsson gjorde 1–0 men därefter vände ”gästerna” och kunde vinna med 4–1.

På damsidan kom fem lag till spel. Fjolårssegrarna Högtryck bestod som vanligt av många rutinerade spelare, flertalet med meriter från IFK Kalmar.

– De flesta av oss lever på gamla meriter nu, haha, säger Mia Möller.

Högtryck misslyckades dock med att nå finalen, en drabbning som i stället kom att avgöras mellan Vetlanda United och Vilket rakt hår du har. De sistnämnda, delvis en ”utbrytarfalang” ur fjolårets Högtryck och med nuvarande IFK Kalmar–spelare i laget, drog det längsta strået.

– Rutinen tog ut sin rätt kan man säga. De var taggade och ville förstås inte förlora mot Vetlandas unga lag, säger Blomström efter 2–1–segern för Kalmartjejerna.

För öländsk del fanns IFK Borgholm och Böda/Högby representerade. Kallfront (som IFK Borgholms gäng hette) vann ö–mötet med 2–0, lagets enda vinst i gruppen. För Böda/Högby var det en tung dag med idel förluster och 0–11 i målskillnad.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons