Annons
Nyheter

"Uffe" vänder hem till Björkvallen

Nyheter • Publicerad 19 oktober 2006

FOTBOLL

Innan helgen lutade det åt att Ulf Jonsson skulle ta över Hulterstads AIK.Men efter samma helg förkunnar nu tränaren att det istället blir en comeback i SSG IF.– En kovändning. Lite överraskande, kanske, säger huvudpersonen själv.

Annons

Ulf Jonsson lämnade Björkvallen för två år sedan för att ta över Hossmo BK, en klubb han skördat framgångar med. Under ”Uffes” första år vann HBK sexan och i år har laget tampats i den absoluta toppen i division V.

Dragkamp

Jonsson tackade i förra veckan dock nej till ytterligare en säsong i Hossmo – ett beslut som öppnade upp för en coachfortsättning på Öland och i Hulterstad, en klubb han tränat förr.

Men det blev till slut en annan ex-förening, ett SSG som tidigare under silly season har fått nobben av Peter Karabyn, som vann dragkampen om Jonsson.

– En kovändning. Lite överraskande, kanske, jag var själv inte beredd på det, säger han.

Hur kom det sig att det blev SSG igen?

– De hade väl läst artikeln i Ölandsbladet att jag var på väg till Hulterstad, eftersom de hörde av sig efter det.

Hur nära var du HAIK?

– Hade inte SSG hört av sig hade det nog blivit Hulterstad.

Varför valde du SSG över HAIK?

Annons

– Fotbollsmässigt är det ju en division högre upp och sen är det närmare hemmet, svarar Norra Möckleby-residenten Jonsson, som räknar med att skriva på ett ettårigt kontrakt med ”Kanonerna” i dagarna.

Vad har du hört för signaler angående truppen?

– Det jag har hört är att alla ska stanna. Sedan vill jag ha i gång en sån som Christian Wahlin igen och givetvis satsa på klubbens yngre spelare.

Du, Nicklas Nelson har tidigare sagt att det blir antingen Färjestadens GoIF eller SSG. Tänker du ringa honom nu?

– Hehe, jag är övertygad om att folket i Ullevi redan är på honom, men visst tänker jag ringa honom.

Då får vi välkomna dig tillbaka till Ölandsfotbollen då!

– Ja, tack! Det ska bli väldigt inspirerande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons