Nyheter

Tung förlust för RM i bottenmötet

Nyheter • Publicerad 28 juni 2011

I den så viktiga matchen mot Kalmar Södra behövde RM:s damer tre poäng. Fram till matchminut 44 såg man ut att vara på god väg, men i den första halvlekens sista minut kvitterade Kalmar Södra.

I andra var Kalmar Södra effektivare och kunde tillslut vinna med 3–1 på Runvallen.

– Känns förjävligt just nu, säger Niklas Broman, tränare i RM.

RM dominerade inledningsvid. Man hittade tämligen snabbt sitt passningsspel via mittfältet och tack vare Julia Lindeborgs pigga djupledsspel var hemmalaget hela tiden farliga när den längre bollen kom.

Dessutom aktiverade man sina kanter på ett föredömligt sätt. För i mitten av den första halvleken tog sig Martina Nelson in från sin vänsterkant och skallade i ledningsmålet för RM, helt rättvist.

Efter målet fortsatte RM varva kombinationsspelet på mitten med bollen i djupet. Bakåt stod man rätt när gästerna ställde om och Kalmar Södra tilläts inte skapa speciellt mycket.

Men, med bara någon minut kvar av den första halvleken kom kvitteringen. Annars utmärkta Anna Rydberg som var på väg ut för att plocka ett inlägg, fick se bollen passera både sig själv och mållinjen.

– Det målet tar väl lite knäcken på oss, konstaterar Niklas Broman.

Andra halvlek blev en chansfattig historia.

– Vi saknar lite spelidé, men det gör väl Kalmar Södra också, jag tycker det är jämt, säger Broman.

Kalmar Södra skulle visa sig vara det effektivare laget tillslut. Efter en kvart gjorde gästerna 2–1. RM klarade aldrig av att svara och fick istället se bottenkollegan utöka avståndet i tabellen när definitiva 3–1 kom

– Skillnaden idag är väl att de har en målchans och sätter tre. Vi saknar en riktig målskytt.

RM är efter förlusten fortfarande sist i division 3, men fyra poäng inspelade.