Annons
Nyheter

Tung 1–6-förlust för Färjestaden mot Vetlanda

Nyheter • Publicerad 4 juli 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Ibland är fotboll totalt ologiskt.

Annons

– Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det här. Vi var egentligen så mycket bättre än Vetlanda men förlorar ändå, säger Färjestadens tränare Magnus Olander efter 1–6-förlusten borta på Vitalavallen.

Årets största förlust borde egentligen varit tre poäng till Färjestaden. Men otur kombinerat med slarv och en domare helt utan kontroll på matchen fällde ”GoIF:en” borta mot Vetlanda.

– Det var en mycket lustig match. De vinner med 6–1 trots att vi är totalt överlägsna, säger Magnus Olander som fick se matchen från läktarplats eftersom han blev uppvisad på läktaren i matchen mot Berga i tisdags och därmed inte heller fick coacha mot Vetlanda.

Tryckte på

Redan från första början tryckte Färjestaden på ordentligt. Ett ledningsmål för gästerna hängde i luften men istället var det Vetlanda som tog ledningen.

– Pontus Knutsson halkade till när han skulle sparka ut bollen på en utspark och bollen hamnade hos en av deras spelare som fick friläge och gjorde mål. Då kändes det ungefär som skit samma för att vi var så mycket bättre och väntade egentligen bara på att bollarna skulle börja rulla in, säger Olander.

”Uppretade lag”

Och det gjorde dem – i Färjestadens mål. I halvtid hade FGoIF släppt in ytterligare tre mål och låg under med 0–4.

– Det kändes ändå inte som att det var kört. Vi var så mycket bättre att det kändes som att vi skulle kunna göra fem mål i andra halvlek, säger Olander.

Så många blev det dock inte. Kim Nilsson gjorde Färjestadens enda och man förlorade med 6–1.

Annons

– Det var två riktigt uppretade lag efter matchen var slut. För domaren hade verkligen inte koll på något alls. Vid ett par mål var spelarna fyra-fem meter offside och linjemannen vinkade ändå inte, säger Olander och fortsätter:

– Det var en domarkontrollant på plats under matchen som jag pratade med efteråt och han sa att han hade en hel del synpunkter på domarens agerande, säger Olander som i omstarten efter sommaren får klara sig utan Jimmy Gullquist och Martin Gustavsson som båda är avstängda nästa match.

FAKTA/

Vetlanda FF–Färjestadens GoIF 6–1 (4–0)

Målet:Kim Nilsson

Kvarnligan

3) Kim Nilsson – Gjorde målet och en mycket bra match. Skapade mycket men hade dock svårt att ta tillvara på sina chanser.

2) Emil Johansson – Gjorde comeback i moderklubben efter ett par år i Mörbylånga GoIF. Godkänd insats som vänsterback.

1) Jimmy Gullquist – Skapade som vanligt väldigt mycket. Två gula kort gjorde dock att han är avstängd nästa match.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons