Annons
Nyheter

Tuff kvalmatch för B/H-damer

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2007

FOTBOLL, KVAL TILL DIV 4

Division 4-drömmen lever för Böda/Högbys damer. Den är bara lite svagare. 0-1-förlust hemma mot Bäckebo GoIF blir ingen omöjlig uppgift i returen.

Annons

– Nu är respekten borta, säger tränaren Ulf Edling.

Bäckebos lag är ett något åldersstiget sådant med en medelålder på 32 år. Böda/Högby har en medelålder på 14. Därför blev det också en tuff kamp för Böda/Högbys unga tjejer.

– Det var mycket kamp, vi var väl inte riktigt på topp. Det passar inte oss särskilt bra att möta ett så pass stort lag, det blir svårt i närkamperna, säger Ulf Edling.

FÖR MYCKET RESPEKT

0-1-målet på straff i första halvleken efter en snöplig hands på en Böda/Högby-spelare i eget straffområde blev matchens enda. Det saknades inte chanser för något av lagen men när Bäckebo klev framåt stod allt som oftast matchens bästa spelare, B/H:s målvakt Madeleine Johansson i vägen.

– Hon har vuxit ut till en riktig bjässe för oss, säger Ulf Edling.

På den andra sidan av planen var Nathalie Nilsson den mest aktiva men just denna dag blev det ingen plats i målprotokollet för henne. Det får hon istället spara tills på lördag när returen spelas i Bäckebo.

– Det blev lite för mycket respekt den här matchen. Nu är respekten borta, avslutar Uf Edling som tror att hans lag har stora chanser att klara av kvalet till division 4.

MÅRTEN PALMEFORS

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons