Annons
Nyheter

Tuff grupp för IFK Borgholm

Nyheter • Publicerad 30 december 2008

FOTBOLL, PAIF-CUPEN

I fjol vann han PAIF-cupen med IFK Borgholm och blev samtidigt hela turneringens skyttekung samt utsedd till turneringens lirare.

Annons

I år är han glad om hans lag överlever gruppspelet.

– Om vi lyckas försvara titeln i år är det en jätteskräll, säger IFK-anfallaren Jacob Petersson.

När PAIF-cupen lottades på Ölandsbladets redaktion för några veckor sedan stod det klart att grupp B skulle bli ett riktigt getingbo.

I gruppen finns nämligen Ölands – sett till seriesystemet – bästa lag, Färjestadens GoIF, de regerande mästarna IFK Borgholm samt inomhuskungarna RM IF. Det fjärde laget i gruppen blir vinnaren i kvalgrupp A.

– När jag vakande den morgonen då lottningen var med i tidningen så bad min pappa mig ranka de tre lagen som skulle bli svårast att ha i sin grupp innan jag kollade på lottningen. Jag sa Färjestaden och RM ganska snabbt och bestämde mig sedan att Färjestadens andralag förmodligen skulle vara det tredje svåraste – och vinner Färjestadens andralag sin grupp blir det precis den lottningen, säger Jacob Petersson.

– Så att bara ta sig vidare från gruppen i år kommer bli extremt svårt och det är nog tveksamt att trean i vår grupp går vidare då det kommer vara så jädra jämnt.

Utan Erlandsson

IFK Borgholm går i år in i PAIF-cupen som regerande mästare. Men detta utan Marcus Erlandsson, en av de viktigaste spelarna i fjolårets segrarlag, som lämnat för RM IF. Dessutom med en ny tränare, Mikael Larsen, vid rodret.

Mycket ansvar vilar därför på 19-åriga Jacob Petersson som i fjol blev PAIF-cupens konung då han såväl blev turneringens främsta målskytt och dessutom utsedd till turneringens lirare.

– Det var framförallt i slutspelet som jag lyckades göra mål. Det blev faktiskt bara tre i gruppspelet, säger Petersson som i fjol svarade för tio fullträffar under turneringen.

Annons

Blir det några tio mål i år igen?

– Hehe, man vet aldrig men det är nog tveksamt med tanke på motståndet i gruppen.

Finns det något positivt med att ha en sådan svår grupp?

– Det enda är väl att man slipper möta Färjestaden och RM om man tar sig vidare från gruppen. Men samtidigt är Mörbylånga och Böda/Högby inte heller dåliga. ”Mörby” verkar startat inomhussäsongen bra och Böda/Högby gör alltid bra resultat med tanke på spelarmaterialet de har.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons