Annons
Nyheter

TT: Hedrande

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2006

FOTBOLLAnders Johansson och Martin Gustavsson har redan vunnit priset som årets ÖB-lirare varsin gång tidigare.För IFK Borgholms Johan ”TT” Pettersson var det första gången.– Hedrande, utbrister mittfältaren när han får reda på att han delar utmärkelsen med ovanstående herrar.

Pettersson kan sin ö-fotboll och har givetvis koll på de andra två pristagarna.

Annons

– Anders har man ju spelat mot ett antal gånger genom årens lopp och han har alltid varit duktig.

– Och Martin är överjävlig. Han gör ju sina mål varje säsong – oavsett vilken klubb han spelar i, berömmer Pettersson.

Nytändning

IFK:s mittfältsstrateg har inte haft en sån pjåkig säsong han heller.

– Det har gått väldigt bra. Jag fick en nytändning när Johny (Erlandsson) kom hit och ”Torre” är också skön, säger Pettersson och syftar på nygamle Torsten Luks i tränarstaben.

– Jag har ju spelat libero tidigare, men Johny flyttade upp mig på mittfältet och det är där jag helst vill vara, fortsätter Johan.

På mittfältet har Pettersson varit den store dirigenten och rapporterna om 27-åringens dominans har duggat tätt under säsongens lopp.

Få lag har lyckats stoppa dig i år, varför?

– Jag vet inte riktigt, men en förklaring kan ju vara att jag springer en hel del och det kanske är svårt att hänga på, hehe...

Rättvist

Annons

Borgholm fixade kvalplatsen först i sista serietillställningen, onödigt spännande tycker Johan:

– Ja, jag vet inte riktigt vad vi gjorde i matcherna mot Vissefjärda och Halltorp på bortaplan, säger han om kamperna där IFK gick på pumpen och tappade sex värdefulla poäng i toppracet.

– Jag tycker dock att vi och Mörbylånga har spelat den bästa fotbollen i femman, så därför känns det rättvist att vi fick kvala till slut.

Attityd

Och i kvalet har ölänningarna tagit chansen.

Först besegrades Vislanda IF med 4–0 på bortagräs och förra helgen betvingades IFK Påryd med 2–0 i den första av två möten lagen emellan.

– Vislanda var tuffa, det var vår bästa laginsats under hela säsongen. Samma laginsats kanske inte var lika bra mot Påryd, men vi kom in med en positiv attityd och det hjälpte.

En positiv attityd lär Johan ”TT” Pettersson ha även på lördag då det är dags för den avgörande matchen mot Påryd. Inte bara för att IFK har 2–0 med sig i ryggsäcken – han är ju dessutom årets ÖB-lirare...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons